FBI'ın Türkiye'deki görevlisi Emniyet'e çağrıldı

FBI'ın Türkiye'deki görevlisinin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne çağrıldığı belirtildi. İçişleri Bakanı Soylu, ABD'deki davada gündeme gelen FBI'la ilgili iddiaların ardından yaptığı açıklamada, "Bu ülkenin şerefine ihanet eden ve orada bir hain olarak ifade veren eski bir polis mensubuna 50 bin dolar verilmişse FBI bunu yapmışsa Türkiye için de yeni bir süreç başlayacaktır" demişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FBI'ın Türkiye'deki görevlisi, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne çağrıldı.

ABD'de görülen İran ambargosunu delme davasının dünkü duruşmasında ifade veren eski polis müdürü Hüseyin Korkmaz, FBI'ın kendisine 50 bin dolar verdiğini iddia etmişti.

SOYLU: TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR SÜREÇ BAŞLAYACAK

Korkmaz'ın bu açıklamasının bugün aydında yaptığı konuşmada gündeme getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söylemişti:

"ABD'nin birtakım istihbarat örgütlerinin hangi haltları karıştırdığı kendi mahkemelerinde ortaya çıkmaktadır. Buradan kaçmış bir hainin verdiği ifadede, 50 bin dolardan bahsediliyor. Eğer bu kumpas, doğruysa bu, her şeyin ispatı ve delilidir. Buradan kaçan ve bu ülkenin bayrağına ihanet eden, bu ülkenin şerefine ihanet eden ve orada bir hain olarak ifade veren eski bir polis mensubuna 50 bin dolar verilmişse FBI bunu yapmışsa Türkiye için de yeni bir süreç başlayacaktır." (HABER MERKEZİ)

Soylu: ABD istihbaratının hangi haltları karıştırdığı ortaya çıkıyorSoylu: ABD istihbaratının hangi haltları karıştırdığı ortaya çıkıyor

New York'ta ifade veren eski polis Hüseyin Korkmaz: FBI'dan 50 bin dolar aldımNew York'ta ifade veren eski polis Hüseyin Korkmaz: FBI'dan 50 bin dolar aldım

FBI, Hakan Atilla'yı böyle sorgulamışFBI, Hakan Atilla'yı böyle sorgulamış