Remzi Çalışkan: Kadro işlemleri için komisyon kurulmalı

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, taşeron işçilere kadro alınmasıyla ilgili sürecin kamuoyuna açık olarak yürütülmesi gerektiğini söyledi. Çalışkan, "Kadro işlemleri için komisyon kurulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genel İş Sendikası üyeleri taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Sürecin açık ve şeffaf olarak yürütülmesi gerektiğini belirten Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, "Kadro işlemleri için komisyon kurulmasını talep ediyoruz" dedi.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası üyesi işçiler, hükümetin taşeron işçilerle ilgili çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eyleme, CHP İzmir Milletvekili Tacetttin Bayır ile bazı ilçe belediye başkanları da destek verdi.

'BELEDİYELERDE ÇETİN BİR MÜCADELE BİZİ BEKLİYOR'

Basın açıklamasını yapan Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, hükümetin taşeron işçilerle ilgili açıklamasında belirsizlikler olduğunu söyledi. Çalışkan, "Açıklığa kavuşan konu, belediye hizmetlerinde çalışan işçilerin kadro beklentisinin boşa çıkarılmış olmasıdır. Belediye şirketlerinde istihdam koşulları ve sendikal haklar belediye yönetimlerinin işçi sınıfına verdiği değerle doğrudan ilgilidir. İşçi sınıfına ters düşen belediye yönetimleri altında, sendikal hak ihlalleri ve kötü çalışma koşullarına karşı çetin bir mücadele bizleri beklemektedir" dedi.

Belediye şirketlerindeki belirsizliğin güvencesizlik oluşturacağını belirten Çalışkan, "Bu nedenle hükümet yetkililerince verilen müjde ne yazık ki belediye hizmetlerinde çalışanlar için belediye yönetimlerinin işçi sınıfına verdiği değerle sınırlandırılmıştır. Belediye şirketlerindeki belirsizlik güvencesizliğe temel olacaktır" diye konuştu.

'YÜZ BİNLERCE İŞİNİN BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKARILDI'

Hükümetin belediye şirketlerinde çalışan 100 bin işçiyi kadro sürecinin dışına ittiğini savunan Remzi Çalışkan, şunları söyledi:

"Hükümet, belediye hizmetlerindeki taşeron şirketlerde çalışan yaklaşık 400 bin işçiyi de belediye şirketlerine göndererek taşeronluğu bitirdik söylemini kurmakta ve bizden buna inanmamızı beklemektedir. Önce belediye şirketleriyle, esas olarak da 2004 yılından başlayarak başta 5393 sayılı Belediye Kanunu olmak üzere yerel yönetim yasalarıyla güvenceli kamu istihdamının dışına çıkarılan belediye hizmetlerinde çalışan yüz binlerce işçinin kadro beklentisi yapılan açıklamalarla boşa çıkarılmıştır."

'İŞLEMLERİ BİLMEK KAMUOYUNUN BEKLENTİSİDİR'

Belediyelerdeki taşeron şirket işçilerinin, belediye işverenlerinin insafına bırakıldığını ifade eden Çalışkan, "Yapılacak düzenlemenin bu eksiklikler giderilerek değiştirilmesi talebimizi bugünden başlayarak yeniden dile getiriyoruz. Sürecin açık ve şeffaf yöntemlerle yapılmasını, merkezi yönetim kurumlarına alınacak işçilerin şu anda çalıştıkları şirketlerin, hizmet verilen kurumlar ile işçilerin isimlerinin yayımlanmasını ve kaç işçinin bu işlemden yararlanacağını bilmek, kamuoyunun temel beklentisidir" dedi. (İZMİR/DHA)