Orgeneral Akar memleketine cami yaptırıyor

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve ailesi tarafından Asri mezarlık girişinde cami yaptırılıyor. Cami, Selçuklu motiflerinden esinlenerek modern bir dekorasyon anlayışı ile inşa ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ailesi adına memleketi Kayseri'de cami yaptırdı. Büyükşehir Belediyesi'nin önerisyle Asri Mezarlık girişinde yaptırılan camiye Genelkurmay Başkanı'nın adının verilip verilmesi, Akar ailesinin kararı olacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ailesi, önce merkez Melikgazi ilçesi Eğribucak Mahallesi'ndeki bağ evlerinin bulunduğu alanda cami yaptırmak istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Orgeneral Akar ve ailesine, Asri Mezarlık girişinde inşaatına başlanan 750 kişilik, 2 minareli  Mezarlık Camii'nin yaptırılmasını önerdi. Genelkurmay  Başkanı ve ailesi bu teklifi kabul etti.

Caminin kapasitesi 750 kişilik olacak ve zemin kat oturumu 800 metrekare olan caminin 550 metrekarelik ibadet alanı, 220 metrelik kadınlar bölümü ve 260 metrekare son cemaat alanı bulanacak. Bina dışında cenaze namazları kılınacak 500 metrekarelik alan, şadırvan ve çevre düzenlemesi ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. (KAYSERİ-DHA)