Beşiktaş Belediyesi, Noel, Şeb-i Arus ve Hanuka'yı OHAL sonrasına bıraktı

Beşiktaş Belediyesi, 2014 yılından beri gerçekleştirilen Noel ve Şeb-i Arus ortak kutlamasını iptal etti. Hanuka Bayramı etkinliğini de iptal eden belediye OHAL bitince kutlamaların yeniden yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li Beşiktaş Belediyesi, Noel ve Şeb-i Arus'un birlikte kutlanacağı etkinliği iptal etti. Belediye ayrıca Hanuka Bayramı kutlamasının da iptal edildiğini duyurdu.

Beşiktaş Belediyesi yarın akşam Noel ve Şeb-i Arus'un birlikte kutlanacağı etkinlik düzenleneceğini açıklamıştı. Etkinliği bazı sosyal medya kullanıcıları tepki göstermişti. Tartışmaların ardından yeni bir açıklama yapan belediye, "Bu yıl ülke ve dünya gündemindeki gelişmeler dolayısıyla toplumun çeşitli katmanlarında oluşan hassasiyetleri göz önüne alarak kutuplaştırmayı artıracak faaliyetlerden kaçınmak adına her iki etkinliğimizi de iptal etme kararı aldık" dedi.

DAHA ÖNCE ÜÇ KEZ DÜZENLENDİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Üç semavi dinin mensuplarının huzur içinde yaşadığı Beşiktaş'a yaraşır biçimde aynı döneme denk gelen Şeb-i Arus'u anmak ve Noel'i kutlamak üzere 2014, 2015 ve 2016'da üç yıl üst üste düzenlediğimiz etkinliklerle bu iki ayrı kültürü aynı ortamda buluşturduk. Türkiye'nin kalbi, özgürlükler kenti Beşiktaş'a çok yakıştığını düşündüğümüz bu etkinliğimizi bu yıl Fulya Sanat'ta dördüncü kez düzenlemeyi planlıyorduk. Öte yandan 2015 yılında başlattığımız bir projeyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilke imza atarak Musevi vatandaşlarımızın Hanuka (Işıklar) Bayramını halka açık bir meydanda kutladık.  Bu etkinliğimizi de bu yıl üçüncü kez gerçekleştirerek Hanuka Bayramı'nın altıncı gecesinde mumlarımızı yakarak Dünya Barış Parkı'ndan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verecektik."

'HAYRETLE VE İBRETLE İZLİYORUZ'

Açıklamada etkinliklerin iptal nedenine ilişkin şöyle denildi: "Bu yıl ülke ve dünya gündemindeki gelişmeler dolayısıyla toplumun çeşitli katmanlarında oluşan hassasiyetleri göz önüne alarak kutuplaştırmayı artıracak faaliyetlerden kaçınmak adına her iki etkinliğimizi de iptal etme kararı aldık. Bu etkinlikler üzerinden Sayın Başkanımız . Murat Hazinedar'a yöneltilen eleştiriler ve birtakım odaklarla ilişkilendirme gayretlerini hayretle ve ibretle izliyoruz."

'OHAL'DEN SONRA DEVAM EDECEK'

Açıklamada, etkinliklerin gelecek yıllarda yapılacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Ülke gündeminin OHAL şartlarından çıkmasıyla; hem aynı günlere denk gelen Noel ve Hristiyan yurttaşlarımızın Mevlana sevgisini de simgeleyen Şeb-i Arus'u buluşturduğumuz etkinliğimizi, hem de Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak Hanuka Bayramını halka açık bir meydanda kutlama geleneğimizi sürdüreceğiz." (İSTANBUL/DHA)