Bilirkişi raporu: 'Jet Fadıl' hep aynı

'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz’ün yargılandığı davada yeni bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda 'Akgündüz şirketin içini boşalttı' ifadeleri yer aldı. Akgündüz hakkında 2442 yıl hapis cezası isteniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2442 yıl hapis cezası istemiyle yargılanırken tahliye edilen Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz’ün yargılandığı bir başka dava dosyasına yeni bilirkişi raporu girdi.  İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne sunulan raporda Jet Fadıl için “paravan şirket kurarak, bu şirket üzerinden usulsüz para toplamak suretiyle çıkar sağlamayı hedefledikleri” yazıyor. Bilirkişi heyeti ceza davasından tahliye edilen Jet Fadıl’ın “şirketin içini boşalttığını” tespit ediyor.

Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya'nın haberine göre, İstanbul Bayrampaşa’da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı gerekçesi ile 21 Aralık 2015’te tutuklanan ve hakkında 2442 yıl hapis cezası istenen “Jet Fadıl” lakaplı Fadıl Akgündüz, 28 Mart 2017’de tahliye edilmişti. Ceza davasından tahliye edilen Jet Fadıl hakkında bir yandan da “alacak davaları” sürüyor. Bu dava dosyalarına ilişkin ilk bilirkişi raporu geldi. Almanya’da yaşayan mağdur Zikri Kederli’nin başvurusunu inceleyen 1 Kasım 2017 tarihli bilirkişi raporu mahkeme dosyasına girdi.

'PARALAR NEREDE?'

Bilirkişi heyeti Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım Turizm ve İnş. Tic. Ltd. Şti., Fadıl Akgündüz, Akgündüz’ün yeğeni Mehmet Salih Obut, Akgündüz’ün ablası Avniye Obut ve Akgündüz’ün eniştesi İbrahim Obut tarafından “paravan şirket kurularak haksız çıkar sağlamak amacıyla para toplandığını, toplanan paraların nerelere harcandığının belli olmadığını” belirledi. Bilirkişi heyetinin tespiti rapora şöyle girdi: “Bilirkişi kurulumuz, davalıların (Capricegold şirketi, Fadıl Akgündüz ve akrabaları kastediliyor) paravan şirket kurarak, bu şirket üzerinden usulsüz para toplamak suretiyle çıkar sağlamayı hedefledikleri, şirketin içini boşalttıkları, toplamış oldukları paraları nereye kullandıklarına ilişkin somut bir veri sunmadıkları böylece haksız çıkar elde ettikleri, sonuç ve kanaatine varmış bulunmaktadır...”

HABERİN TAMAMI