İçişleri Bakanlığı: Battal İlgezdi kararı, adalet ve hakkaniyete uygun olarak verildi

İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması sonrasında yapılan açıklamalara cevap verdi. İlgezdi hakkında soruşturmalar olduğu belirtilen açıklamada, "Ataşehir Belediyesi görevlileri hakkında objektif hukuk kuralları gözetilerek, adalet ve hakkaniyete uygun olarak karar verilmiştir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması hakkında açıklama yaptı. Battal İlgezdi'nin avukatının yaptığı sözlerine yanıt verilen açıklamada, İlgezdi hakkında devam eden soruşturma ve kovuşturmalar olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bakanlığımızın görevden uzaklaştırma onayına esas teşkil eden dosyalardaki hususlarla ilgili; 32 konuda soruşturma izni verilmesi, 28 konuda ise soruşturma izni verilmemesi, kararı verilmiştir. Bu kararlardan da görüleceği üzere, Bakanlığımızca bütün belediye görevlileri ile ilgili işlemlerde olduğu gibi Ataşehir Belediyesi görevlileri hakkında da objektif hukuk kuralları gözetilerek, adalet ve hakkaniyete uygun olarak karar verilmiştir" denildi.

Buz Rezidans ve Erguvan Barış Parkı'yla ilgili olarak yasaya aykırı işlem bulunmadığına dair yargı kararları olduğu belirtilmişti. Bakanlık açıklamasında, yeni belgeler nedeniyle, Buz Rezidans ilgili 20.09.2016'da, Erguvan Barış Parkı'yla ilgili de 20.09.2016'da soruşturma izni verildiği ifade edildi. Daha önceki mahkeme kararlarınınsa kesinleşmediği belirtildi.

'KARAR, HUKUKSAL SÜREÇLERE DAYANMAKTADIR'

İçişleri Bakanlığı, Battal İlgezdi'nin mal varlığı Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın devam ettiği, takipsizlik veya beraat kararı bulunmadığı kaydedildi. "Ayrıca dava dosyası, haksız mal edinmeyle birlikte ihaleye fesat karıştırma suçunu da içermektedir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bunların dışında görevden uzaklaştırma kararına dayanak teşkil eden farklı konularda, soruşturma izni verilen ve adli mercilerde işlemleri devam eden hususlar da bulunmaktadır.

Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı üzere Bakanlığımızın 06.12.2017 tarihli görevden uzaklaştırma kararı, Battal İlgezdi'nin avukatı tarafından yapılan açıklamadaki isnatların tam tersine, Bakanlığımıza ve adli mercilere intikal eden çeşitli yolsuzluk, usulsüzlük, haksız mal edinme, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma iddia ve şikâyetleri üzerine Bakanlığımız ve adli mercilerce yürütülen ve halen devam eden hukuksal süreçler dayanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (İSTANBUL/DHA)