'Atilla davasına belge yollamadım'

Eski CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Mehmet Hakan Atilla davasında New York Bölge Mahkemesi’ne bildirilen tanık listesinde ismi bulunduğu iddiasıyla hakkında çıkan yakalama ve mal varlığına el koyma kararıyla ilgili açıklama yaptı. Erdemir Atilla davasına belge yollamadığını ve tanık olmadığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Türkiye'den ABD'de görülen Rıza Sarraf davasına sahte delil ve belge götürdüğü' iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine mal varlığına el konma kararı alınan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan eski CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Erdemir açıklamasında İstanbul 7. Sulh Ceza Hâkimliği'nin, Mehmet Hakan Atilla davasında New York Bölge Mahkemesi’ne bildirilen tanık listesinde ismi bulunduğu iddiasıyla hakkında çıkan yakalama kararına resmi tanık listesinin olduğu dilekçeyle itiraz ettiğini belirtti. Erdemir  yakalama emrinde adının beraber geçtiği Osman Zeki Canıtez ile tanışıklığı ve iletişimi olmadığını ifade ederken dilekçede sunduğum resmî belgeye rağmen, halen tanık listesinde adının bulunduğu iddiasının sürdürülmesini hukuk skandalı olarak niteledi.

"Atilla davasına belge yollamadım, tanık değilim" diyen eski vekil, bu adımın gündemi değiştirmek için beyhude bir çaba olduğunu ve esas amacın Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeleri gölgelemek  olduğunu anlattı.

Erdemir'in açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

"SOMUT DELİL OLSA YANDAŞ BASINA SERVİS EDİLİRDİ"

"Mal varlığıma el konulması kararını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın elinde bana yönelik suçlamalarla ilgili hiçbir somut delil bulunmadığının bir kanıtı olarak değerlendiriyorum. Zaten iddiaları destekleyen tek bir somut delil olsaydı ya da banka hesaplarımda tek bir kuruş usulsüzlük tespit edilmiş olsaydı bu bilgi benden önce yandaş basına servis edilir, beni ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni karalamak için kullanılırdı.

"AMAÇ GÜNDEMİ SAPTIRMAK"

Bana ve üyesi bulunmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik iftira ve karalama kampanyası Mehmet Hakan Atilla davası ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Man Adası’ndaki offshore hesaplarla ilgili açıklamalarının ifşa ettiği rezaletleri gölgelemeye ve gündemi saptırmaya yönelik beyhude bir çabadır. Daha önceki kumpas davalarında olduğu gibi gerçekler elbet bir gün ortaya çıkacak ve adalet tecelli edecektir. (HABER MERKEZİ)