TUSKON davası: Rızanur Meral'i alkışlamayan yoktu

Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da tutuklu sanıkları arasında olduğu TUSKON davasının 7. duruşması bugün görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'FETÖ'nün iş dünyası yapılanması olduğu iddiasıyla kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) yönelik soruşturma kapsamında 21'i tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın 7. duruşması bugün görüldü. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısında bulunan duruşma salonunda görülen duruşmaya eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve baklavacı Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada savunma yapan işadamı Mehmet Zenginer hakkındaki suçlamaları reddetti.  1 Mart 2014'te TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu'nda hükümeti tehdit ettiği belirtilen firari sanık Başkan Rızanur Meral'in açılış konuşmasına değinen Zenginer, “Meral'in konuşması sonlara doğru amacını aştı. Herkesi rahatsız ettiği gibi konuşma beni de rahatsız etti" dedi.  "Hakimin konuşmayı kimler alkışladı?" sorusuna tutuklu sanık Zenginer, “Benim gördüğüm alkışlamayan yoktu. Yanında, sağında salonda arkanda alkışlayan olunca sizde alkışlıyorsunuz. Orada alkışlamayan kimse yoktu. Arka tarafta bulunanlar amigo gibiydi" diye cevap verdi.

Bank Asya'yı ayağa kaldırmak için para yatırmadığını belirten Zenginer, 15 Temmuz darbe girişimini de lanetlediğini söyledi.

(İSTANBUL-DHA)