HDP’li vekiller hakim karşısına çıkıyor

HDP Diyarbakır il örgütü, tutuklu bulunan HDP’li milletvekillerinin duruşmaları hakkında bilgi verdi. Sivil toplum ve meslek örgütlerine katılım çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkarılacak Eş Başkan Selahattin Demirtaş ve diğer milletvekillerinin duruşma günleri hakkında bilgi verdi. Konuyla ilgili gerçekleşen basın toplantısına HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Filiz Buluttekin ile Şerif Camcı’nın yanı sıra Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca da katıldı.

Basın toplantısında konuşan Şerif Camcı, "Aralarında Eş Genel Başkanlarımızın da bulunduğu HDP’li 9 milletvekili, 68 Belediye Eş Başkanı, 100’ü aşkın Belediye Meclis Üyesi ve binlerce Kürt siyasetçi halen tutuklu bulunmaktadır" dedi.

Camcı, konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye toplumunun temel ihtiyacı, yaşanan yapısal sorunları faşizan yöntemlerle çözmek değildir. Bilakis, demokratik siyasetin evrensel gerekleri ile önünün açılması ve barışçıl yöntemlerle çözüm bulunmasıdır. AKP iktidarının halk iradesini hiçe sayarak bu iradeyi ve partimizi etkisizleştirmeye çalışma durumu, demokratik siyaset yolunun seçenek olmaktan çıkarılması gibi ciddi bir toplumsal tehlikeyi barındırmaktadır. Maruz kalınan tüm gözaltı tutuklama ve baskılara rağmen Kürt siyaseti demokratik siyaset zemininde mücadelesini yürütmekte ısrarlıdır. Bu ısrar ve arzu, demokratik barışçıl yöntemlerle sorunlarımızın çözümünün mümkün olabileceği inancından kaynaklanmaktadır.”

Duruşma tarihleri hakkında bilgi veren Camcı, "6 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın, yine aynı tarihte Diyarbakır’da Grup Başkan Vekilimiz İdris Baluken’in ve 7 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın duruşmaları görülecektir. Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, tutsak edildiği 4 Kasım 2016’dan bu güne ilk kez tutuklu bulunduğu dosyadan mahkemeye çıkarılması beklenmektedir" dedi.

HDP Diyarbakır il örgütü 6 Aralık Çarşamba günü Grup Başkan vekili ve Diyarbakır milletvekili İdris Baluken’in saat 14:00’de görülecek olan davası için sivil toplum ve meslek örgütlerine çağrıda bulundu.

Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğunun devamına karar verildiFigen Yüksekdağ'ın tutukluluğunun devamına karar verildi