Tutuklu gazeteci, avukat ve akademisyenlerle dayanışma yürüyüşü

KHK ile ihraç edilen akademisyenler, tutuklu gazeteci ve avukatlar için meslektaşları bir araya geldi. "Sözümüz Var" diyerek bir araya gelen grup, Kadıköy'de basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteciler, avukatlar ve akademisyenler tutuklu meslektaşları için Kadıköy'e yürüyüş yaptı.

Evrensel'in haberine göre, gazeteciler, avukatlar ve akademisyenler, basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda buluştu. Eyleme katılanlar, KHK ile ihraç edilen meslektaşları, Barış İçin Akademisyenler Bildirisi'ne imza atanlar ve tutuklu gazeteciler için adalet isteyerek bir araya geldi.

Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda toplanan gazeteciler, akademisyenler ve avukatlar Kadıköy Altıyol’a yürümek istediler. Ancak güvenlik güçleri OHAL gerekçesiyle katılımcıların toplu bir şekilde sloganlarla yürümesine izin vermedi. Aralarında HDP’li vekil Filiz Kerestecioğlu, CHP’li vekiller Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal ve EMEP GYK Üyesi Levent Tüzel’in de içinde bulunduğu kitle, dağınık ve slogansız bir şekilde Altıyol’a yürüdü.

Eyleme katılan avukatlar, ellerinde tutuklu meslektaşlarının ve 2 yıl önce öldürülen Tahir Elçi’nin fotoğraflarını taşıdı.

BRÜKSEL, LONDRA VE PARİS’TE EŞ ZAMANLI EYLEMLER 

Kadıköy Altıyol’da yapılan eylemle eş zamanlı olarak Brüksel, Londra ve Paris’te de eylemler yapıldı. Eylemde, '5 Aralık’ta başlayacak olan akademisyenlerin ve aralık ayındaki gazetecilerin duruşmasına da özgürlüğe ve adalete sahip çıkmak için katılım çağrısı' yapıldı.

'SÖZÜN BİTTİĞİ YERDE FAŞİZM BAŞLAR'

Dışarıdaki Gazeteciler, Barış Akademisyenleri ve Adalet Nöbeti’nin ortak basın açıklamasını Ertuğrul Mavioğlu okudu. Tutuklamalara ve gözaltılara rağmen mahkemelerdeki savunma kürsülerinin boş kalmayacağını söyleyen Mavioğlu, "Boş yere, taşları bağlayıp köpekleri salarak toplumu hizaya getirme hayalleri kurmayın. Avukatlarını tutuklayıp, Soma, Ankara, Suruç, Ermenek, Berkin davalarının sahipsiz kalacağını sanmayın. Dünya alem bilsin istiyoruz: Savunma, dün olduğu gibi bundan sonra da nerede olması gerekiyorsa orada olmaya devam edecek. Evet, inatçıyız, vazgeçmiyoruz. Çünkü sözümüz var! Barışa, hakikate, adalete sözümüz var. Gençlere, çocuklara, kadınlara, düne, bugüne, yarına dair sözümüz var. Her daim haksızlıklara karşı feryat ederiz ama sözümüzden feragat etmeyiz. Evet sözümüz var! Çünkü biliyoruz: Sözün bittiği yerde faşizm başlar" dedi.