Harvard'lı hocadan Barış Akademisyenleri'ne destek

Prof. Dr. Steven Pinker  Barış akademisyenleriyle dayanışma mesajı yayınladı. Pinker, "Bizler Türk hükümetini, bilgi peşinde olmaya ve düşünceye yönelik bu amansız baskılarını durdurmasını çağırıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Time tarafından dünyanın en etkin 100 bilim insanı ve düşünce insanından biri olarak gösterilen Harvard Üniversitesi'ndeki Prof. Dr. Steven Pinker 5 Aralık’ta başlayacak olan Barış Akademisyenleri davalarına karşı akademisyenlerle bir dayanışma video mesajı yayınladı.

Dayanışma video mesajında şunları söyledi:

"Ben Steven Pinker, Harvard Üniversitesi kognitif alanında çalışan bir bilim insanıyım ve Türkiye’deki öğretmen ve akademisyenlere dayanışmamı belirtmekten gurur duyuyorum. Bir toplum yalnızca tüm vatandaşlarına ve özelikle uzmanlarına kendi düşüncelerini oluşmasına ve gelişmesine imkân verirse ilerleyebilir. Kendisine güvenen bir toplum düşünce ve bilim insanlarını baskı altına almaz, onları tam tersine düşüncelerini ifade etmesi için destekler. Tabi ki tüm düşünceleri ve her zaman değil. Çünkü hiçbir insan mükemmel değildir bu durum siyasal önderleri için de geçerlidir.

Sadece düşüncelerin özgürce söylendiği ve bunların mantık ve kanıtlarla değerlendirildiği bir yerde hangi düşüncenin geçerli olup olmadığını anlayabiliriz. Öğretmenleri ve akademisyenleri işten çıkartan ve baskı altına alan bir hükümetin gerçeğe ulaşılmasından korktuğu anlaşılır. Bu hükümet güvenilir değildir ve sadece kendisini zorba yöntemlerle korumaya çalışır.

Tüm dünya Türkiye’de bir zamanlar ilerlemenin ve aklın feneri olan akademisyenlerin uğramış olduğu davranışlardan dolayı son derece dehşete kapılmış durumdadır. Bizler Türk hükümetini, bilgi peşinde olmaya ve düşünceye yönelik bu amansız baskılarını durdurmasını çağırıyoruz."