Hakan Atilla'nın avukatına ödeme Halkbank'tan

ABD’de görülen Mehmet Hakan Atilla Davası'nın ikinci duruşmasında Reza Zarrab, tanık olarak ifade vermeye devam ediyor. Yargılanan Hakan Atilla’nın avukat ücretinin Halkbank tarafından ödendiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'deki Reza Zarrab davası Türkiye’de yakından izlenirken, ilk duruşmadaki sayısız ifşaların önemli bir kısmı da Hakan Atilla’dan geldi. Hakan Atilla, bir rüşvet ağının içinde kaldığını dile getirirken, Türkiye’de iktidarın davaya yönelik tutumu açısından önemli bir çelişki ortaya çıktı.

İktidar yetkilileri 17/25 Aralık günlerinden başlayarak ortada rüşvet ve yolsuzluk olmadığını savunurken, davadaki itirafların finansörü konumuna düştü. Çünkü rüşvet döndüğünü dile getiren Hakan Atilla’nın avukat ücreti, bir devlet kurumu olan Halkbank tarafından ödeniyor.

Reza Zarrab ifade verdi: Zafer Çağlayan'a 45-50 milyon euro verdimReza Zarrab ifade verdi: Zafer Çağlayan'a 45-50 milyon euro verdim

Hakan Atilla, Haziran ayında yargıç karşısına çıkarıldığında, hakim Richard Berman, “Avukatlarının parasını Halkbank mı ödüyor” diye sormuş, evet yanıtını alınca da “Ödemeselerdi üzülürdüm” şakasını yapmıştı. (HABER MERKEZİ)