Rıza Sarraf mahkemeye gitmeyecek, Hakan Atilla tek başına yargılanacak

ABD'de tutuklu olan işadamı Rıza Sarraf, bu hafta mahkemeye çıkmayacak. Yargıç Richard Berman, jüri adaylarına "Sizin jürilik yapacağınız davada bir tek Mehmet Hakan Atilla yargılanacaktır" dedi. "ABD Zarrab'a karşı" olan dava adı ise "ABD Atilla'ya karşı" olarak değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'deki tutuklu olana Rıza Sarraf, bu hafta mahkemeye çıkmayacak. Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ise duruşmada yer alacak.

Reuters'in haberine göre, Rıza Sarraf'ın davası bu hafta görülmeyecek. Davanın yargıcı Richard Berman, jüri üyesi adaylarına yaptığı konuşmada, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla tek başına hakim karşısına çıkacağını söyledi.

BERMAN: JÜRİLİK YAPACAĞINIZ DAVADA ATİLLA YARGILANACAK

DHA'nın haberine göre ise jüri üyelerinin seçileceği duruşmaya Mehmet Hakan Atilla, mahkum üniforması yerine takım elbise ile çıktı. Daha önce "ABD Zarrab'a karşı" olan dava adı da "ABD Atilla'ya karşı" olarak değiştirildi.

Yargıç Richard Berman, jüri seçimi sırasında adaylara bilgi verirken, "Sizin jürilik yapacağınız davada bir tek Mehmet Hakan Atilla yargılanacaktır" dedi. Berman, Atilla'ya yöneltilen 6 maddelik suçlamayı ise şöyle sıraladı:

- ABD Hazine Bakanlığı’nı dolandırmak için örgüt kurma

- Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı (IEEPA) delmek için örgüt kurma

- Bankacılık sisteminde sahtekârlık yapma

- Bankacılık sisteminde sahtekârlık yapmak için örgüt kurma

- Karapara aklama

- Karapara aklamak için örgüt kurma

Berman, daha sonra adaylara savcılarla veya savunma avukatlarıyla daha önce kişisel veya iş ilişkileri olup olmadığını sordu. Berman, aday jürileri tek tek ayağa kaldırarak, Mehmet Hakan Atilla, avukatı veya savcılıktan herhangi birini tanıyıp tanımadıklarını sordu.

Duruşmaların 2, 3 veya 4 hafta seri olarak devam edeceğini söyleyen Berman, hafta içi her gün başlangıç saati olarak 09.15'i verdi. Davaya seçilecek jüri üyelerinin ad ve soyadları gizli tutuldu, jüri üyeleri numaralarla tanımlandı. Jüri adaylarının sayısının fazla olması nedeniyle gazeteciler ve diğer izleyiciler duruşmayı başka bir salonda video konferans yoluyla izledi.