Malatya İHD: Kentin huzur bulması için failler bulunsun

Malatya'da bir haftada Alevilerin yaşadıkları evlere çarpı işaretlerinin atılması ve Ermeni kilisesine saldırıya ilişkin Malatya İHD'den açıklama: Kentin huzur bulması için failler bulunsun ve yargı önüne çıkartılsın

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatya'da bir hafta içerisinde Alevilerin yaşadığı mahallelerdeki evlere çarpı işaretlerinin atılması ve dün akşam Ermeni kilisesine yönelik yapılan taşlı saldırıya ilişkin Malatya İnsan Hakları Derneği bir açıklama yaptı. İHD, "Malatya’da daha önce benzer ve sonuçları sarsıcı olayların yaşanmış olması bu son iki olayı daha da ürkütücü hale getiriyor" diyerek kentin huzur bulması açısından faillerin hemen bulunup yargı önüne çıkartılması gerektiğini söyledi.

'BUNLAR TESADÜF OLAMAZ'

Malatya'da son bir haftada yaşanan bu saldırıların kaygı verici olduğunu belirten Malatya İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Öztürkoğlu, olayın faillerinin henüz yakalanmadığını söyledi. Alevilerin yaşadıkları evlerin kapılarına çarpı işaretlerinin atılmasından iki gün sonra Ermeni kilisesine yapılan saldırının kentte yaşayan insanları kaygılandırdığını söyleyen Öztürkoğlu şunları söyledi: "Bunlar tesadüf olamaz. Herkes kendi dinini özgürce yaşamalı. Kapıların kırmızı boya ile işaretlenmesi üzerine sosyal medyada son derece dikkatli bir üslupla olayın aydınlatılması gerektiğini, kentin huzur bulması açısından faillerin mutlaka yakalanıp adalete teslim edilmesi, aksi durumda kentin huzur bulamayacağını ifade ediyoruz."

'BU KORKU HEPİMİZİN KORKUSU...'

"İşte bu korku aslında hepimizin korkusu" diyen Öztürkoğlu, cezasızlığın saldırılar kadar kendilerini korkuttuklarını ve kentin huzurunu kaçırdığını ifade etti. Öztürkoğlu son olarak şöyle konuştu: "Elbette bu kente yaşayan hepimizin temel amacı ve arzusu hiç bir korku ve saldırıya maruz kalmadan huzur ve güvenlik içinde insanca yaşamaktır. Alevi, Hıristiyan, solcu,  sağcı Kürt, Türk... herkes eşit haklara sahip. Ve herkes bu ülkede özgür yaşam hakkına sahiptir. Bu tür olayların yaşanmaması için adalet diyoruz. Cezasızlık yerine bir an önce her iki olayla birlikte tüm işlenen suçların failleri yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz. Yaşam hakkı kutsaldır." (HABER MERKEZİ)