Avukat Sevinç Hocaoğulları: Katliamı devletin 2012'den beri takip ettiği kişiler yaptı

10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın altıncı duruşması, bugün ve yarın Ankara Adliyesi'nde görülecek. Katliam davasının avukatları arasında yer alan Sevinç Hocaoğulları, davaya sanıklarla ilgili yeni dosyaların eklendiğini belirterek, "Takip edilen kişilerce katliam gerçekleştirilmiş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - ‘Emek, Barış ve Demokrasi’ talebiyle 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenmesi planlanan mitingde buluşanları hedef alan IŞİD saldırısı davasının altıncı duruşması, bugün ve yarın Kasım tarihlerinde Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

102 kişinin hayatını kaybettiği ve 500’den fazla kişinin yaralandığı katliam davasının avukatlar heyeti içerisinde yer alan Sevinç Hocaoğulları duruşma öncesi konuştuk.

'TAKİP EDİLEN KİŞİLERCE KATLİAM GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ'

Soruşturma aşamasından itibaren sanıkların ve devletin gerçek sorumluluğunun açığa çıkarılması için uğraştıklarını belirten Hocaoğulları talep ettikleri yeni belgelerin dosyaya eklendiğini söyledi. Katliam sanıklarının başka davalardaki bağlantıları da 10 Ekim Katliamı davası dosyasına eklendi. Sanıkların telefon kayıtlarının incelenmesi talepleriyle ilgili de gelişmelerin olduğunu söyleyen Hocaoğulları şunları aktardı:

"Talep ettiğimiz kimi belgeler ve bilirkişi raporları geldi ve dosyaya eklendi. Bakıldığında gelen belgelerle başta söylediğimiz şeyi gördük. 2012 yılında sanıklar hakkında açılan El Kaide'ye dair diğer davalardaki belgeler dosyaya eklendi. Katliamın gerçekleşeceği 2012 yılından belliymiş. Bu yıldan itibaren devlet tarafından takip edilen kişilerce katliam gerçekleştirilmiş. Altıncı tur duruşmasında bunlara dair beyanlarımız olacak."

'SAVCILIK POLİSLERLE İLGİLİ ŞİKAYET YOKMUŞ GİBİ DAVRANDI'

Beşinci tur duruşmalarında katliamdaki kamu görevlilerinin sorumluluğuna dair taleplerinin olduğunu ve mahkemenin şikayetleri değerlendirip suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Hocaoğulları şöyle devam etti:

"Hayatını kaybedenlerin ve yaralananların şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Savcılık katliamda sorumluluğu olan sağlık çalışanlarına ilişkin işleme koymama kararı verdi. Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği dosyalar incelenmeden bir günde takipsizlik kararı çıktı. Polislerle ilgili ise hiçbir işlem yapmadı ve şikayet yokmuş gibi davrandı. Bir kamu görevlisi dahi olsa onun yargılanmasını istiyoruz. Şikayet edilmemiş gibi davranılan kolluk kuvvetleri hakkında beyanlarımız olacak."

'GAZİANTEP EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN YANIT ALINAMIYOR'

10 Ekim katliamı davasının başından itibaren eksik soruşturma yapılması nedeniyle davanın zor ilerlediğini aktaran Hocaoğulları diğer IŞİD katliamlarıyla Gar katliamı arasındaki bağlantılara dikkat çekti. Diğer katliam davalarının başka illere aktarıldığını, eksik soruşturmaların yapıldığını söyleyen dava avukatı şöyle konuştu:

"Dava kapsamında Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yazılan hiçbir müzekkereye yanıt verilmiyor. 'MOBESE kayıtları gönderilsin' diyoruz, mahkeme heyeti talep ediyor ama yanıt yok. 10 Ekim katliamıyla ilgili sorulara Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden yanıt alamıyoruz. Sonuca ulaşmamızı olumsuz etkileseler de bu katliamlar bir şekilde aydınlatılacak. Ne kadar gizlemeye çalışsalar da açığa çıkaracağız."