Taksim'deki cinsel saldırı davası: 3. şahıs niye yok?

Taksim’de F.H.E'nin evine giderken cinsel saldırıya uğramasıyla ilgili davanın 3'ncü duruşması görüldü. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Dursun A. hakkında tutukluluk halinin devamına karar verdi. Müşteki avukatlarından Binnur Açış; "Soruşturma eksik yürütülüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Taksim’de evine giderken Balo Sokak’tan geçen F.H.E isimli kadının sokak ortasında kaçırılıp cinsel saldırıya uğramasıyla ilgili açılan davanın 3'ncü duruşması bugün görüldü. İstanbul 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada dosyanın tek tutuklu sanığı Dursun A. hakkında tutukluluk halinin devamına karar verildi. Davada dikkat çekici noktalardan birisi de F.H.E önceki duruşmalarda olayda 3 kişinin ismini vermesine rağmen dava dosyasında 2 kişi yargılanıyor.

Müşteki avukatlarından Binnur Açış da yaşanan olayda 3 kişi bulunmasına rağmen dosyadan iki kişinin yargılandığını, müvekkili F.H.E'nin bu durumdan ciddi derecede kötü etkilendiğini söyledi: “ İki celsede de savcılığa yazılan müzekkerenin cevabını bekliyoruz. Soruşturma eksik yürütülüyor.”

'SORUŞTURMA EKSİK VE YANLIŞ...'

Bugün görülen duruşmada, mahkeme heyeti şüpheli Dursun A. hakkında tutukluluk halinin devamına, sanık Engin hakkındaki yakalama müzekkeresinin infazının beklenilmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 18 Ocak 2018 tarihine erteledi.

Müşteki avukatlarından Avukat Binnur Açış, soruşturmanın baştan beri eksik yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi: “Olayda 3 kişi bulunmasına rağmen dosyada iki kişi yargılanıyor. Olayla ilgili ortaya çıkan görüntülerdeki ilk şahsın yüzü net bir şekilde görüldüğü halde iddianamede ismi yok. Savcılığın bu kişi hakkında hiçbir araştırması görünmüyor. İki celsedir savcılığın bunu araştırması gerektiği ve ek iddianame hazırlanması gerektiğini ifade ediyoruz. İki celsede de savcılığa yazılan müzekkerenin cevabını bekliyoruz.Soruşturma baştan beri eksik yürütülmüş. Çünkü müvekkil 3 kişiden bahsettiği halde ve görüntüler olmasına rağmen birinci şahısla ilgili hiçbir işlem yapılmıyor. Olayın üzerinden 1 yıl geçti. Kişinin bulunmaması endişe yaratıyor. Bu şahsın kimliği çok rahat bir şekilde tespit edilebilir. Kamera görüntüler olmasına rağmen hiçbir araştırma yapılamamış. Bu iki şahıs elini kolunu sallayarak çok rahat bir şekilde gezebiliyorlar. Ayrıca bu olayın birçok kişinin arasında gerçekleşmiş olması ve insanların bu duruma tepkisiz, duyarsız kalması üzüntü verici."

'ÜMİTSİZLİK İÇERİSİNE GİRDİ'

“Bizim istediğimiz, ilgili şahısların bulunup cezalandırılması” diyen Açış, müvekkili F.H.E'nin bu süreçten olumsuz etkilendiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Müvekkil de bu durumdan çok ciddi derecede kötü etkilendi. Kendisi iki duruşmada da mahkemede hazır bulundu. Ancak mahkemenin bu tavrından sonra ümitsizlik içerisine girdi. Kendisi daha önce bu konuda destek istediğini fakat yeterince destek alamadığını da söyledi. Kamuoyunun bu konuda biraz daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Taksim, Balo Sokak’ta 21 Ocak 2017 tarihinde sıralarında arkadaşıyla dönerken yere düşen 21 yaşındaki F.H.E kaçırılmış, cinsel saldırıya uğramış engel olmak isteyen arkadaşı da bıçaklanmıştı. Olay sonrasında Engin K. kayıplara karışırken arkadaşı Dursun A. ise tutuklandı. Cinsel saldırıya uğrayan kadın, önceki duruşmada soruşturma dosyasında adı geçmeyen üçüncü bir erkekten bahsederek, inşaatta 3 kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi.

SUÇLAMALAR

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, sanık Engin K. ile Dursun A. hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarından 19 yıl altı aydan 25 yıl altı aya kadar hapis cezası talep edildi. Sanık Engin K. için ayrıca diğer kadını kalçasından yaraladığı gerekçesiyle‘basit yaralama’suçundan altı aydan bir yıl altı aya kadar hapis cezası daha isteniyor.