Atilla'ya avukatıyla çıkar çatışması yaşayıp yaşamayacağı soruldu

ABD'de tutuklu olarak yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, duruşmaya çıktı. Atilla'ya savunma ekibine katılan avukat Tod Harrison'la, ortağı olduğu hukuk firmasının Türkiye'ye hizmet vermesi nedeniyle çıkar çatışması yaşayıp yaşamayacağı soruldu. Atilla, çıkar çatışması olacağına inanmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 8 aydır tutuklu olarak yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, bugün yargıç karşısına çıktı. Aynı davada tutuklu olan işadamı Rıza Sarraf'ın katılmadığı son ara duruşmada Atilla'nın tanıklarının dinlenmesiyle ilgili usul tartışmaları ve yeni avukatıyla çıkar çatışması yaşayıp yaşamayacağı görüşüldü.

BERMAN: SAVUNMAYA YARDIMCI OLACAK BELGELER VARSA MAHKEMEYE SUNSUNLAR

Yargıç Richard Berman, davanın hem Türkiye hem de ABD basını tarafından büyük ilgi gördüğünü, dava ile ilgili olarak savcılık makamına gerek medya gerekse Türk yöneticiler tarafından eleştiriler getirildiğini söyledi. Berman, "Türk yetkililerin ya da Halkbank çalışanlarının elinde savunmaya yardımcı olarak belge bulunuyorsa, bunları mahkemeye sunmalarını öneririz" dedi.

İfade özgürlüğüne inandığını belirten Berman, Türk yetkililerin eleştiri hakları olduğunu dile getirdi.

ATİLLA'YA AVUKATIYLA ÇIKAR ÇATIŞMASI YAŞAYIP YAŞAMAYACAĞI SORULDU

Duruşmada, Atilla'nın savunma ekibine eklenen katılan avukatı Tod Harrison'ın ortağı olduğu hukuk firması McDermott Will & Emery LLP'nin aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'ne de hizmet vermesinin bir çıkar çatışması yaratıp yaratmayacağı ele alındı.

Atilla'ya konuyla ilgili çok sayıda soru soruldu. Atilla'ya, savunma ücretinin Halkbank tarafından ödenmesinin ve firmanın Türkiye AB Daimi Temsilciliği'ne hizmet vermesi nedeniyle avukatıyla bir çıkar çatışması yaşayıp yaşamayacağı soruldu.

Ayrıca, "İmzaladığınız bu anlaşma sonrasında McDormott firmasının size tüm sadakatiyle hizmet edeceğine inanıyor musunuz? Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de temsilciliğini yapan McDermott firmasının sizi savunması sizin menfaatinize midir? Şimdiye kadar avukatlarınızın verdiği hizmeti tatmin edici buluyor musunuz?" soruları da yöneltildi.

ATİLLA, YEMİN SIRASINDA SAĞ ELİNİ KALDIRMAYI REDDETTİ

Sağ elini kaldırmayı reddeden Atilla, sorulara doğru yanıt vereceğine ilişkin yemin etti. Atilla, savunma ekibine katılan Tod Harrison'un Halkbank tarafından tutulduğunu ve avukatlık ücretlerinin de Halkbank tarafından ödeneceğini bildiğini söyledi. Atilla, çıkar çatışması olacağına inanmadığını belirtti. (NEW YORK/DHA)