Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'daki askeri üssü ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Katar'da bulunan askeri üssünü ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Resmi ziyaret için Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El Sani ile bir araya geldi. Erdoğan, El Sani ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra "Üçüncü Yüksek Stratejik Komite" toplantısına katıldı.

Erdoğan, toplantının ardından "TSK Kara Unsur Komutanlığı"nı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

Ziyarete Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

Üs, Katar krizinde gündemde yer almıştı. Başta Suudi Arabistan olmak üzere Katar'a ambargo uygulayan Körfez ülkeleri, üssün kapatılmasını istemişti. (DHA)