Suruç davası: 8 Şubat'a ertelendi, sanık getirilmeyecek

Suruç Katliamı Davası başladı. Suruç katliamı davasında mahkeme heyeti, ailelerin hiçbir talebini kabul etmedi. Duruşma 8 Şubat'a ertelendi. Sanık duruşmaya getirilmeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Suruç Katliamı Davası'nın duruşması başladı. Duruşmaya katliamda yaşamını yitirenlerin  aileleri, yakınlarının yanı sıra HDP Milletvekili Dilek Öcalan, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Veli Saçılık da katıldı.

Hilvan ilçesindeki hapishanede görülen davada Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ailelerin hiçbir talebini kabul etmedi. Duruşmayı 8 Şubat'a erteleyen mahkeme heyeti, ailelerin sanık Yakup Şahin'in duruşmaya getirilmesi talebini kabul etmeyerek, yine SEGBİS ile bağlanmasına karar verdi.

Sanık müdafiiler de vicdani olarak duruşmada bulunmayı doğru bulmuyoruz diyerek dosyadan çekildiler

SEGBİS'E TEPKİ!

Ankara Katliamı Davası'nın da tutuklu sanığı olan Yakup Şahin, bu duruşmaya da getirilmedi. Mahkeme heyetinin önce duruşmaya getirilmesi kararı aldığı, ancak sonrasında hiçbir itiraz olmadığı halde SEGBİS ile bağlanmasına karar verdiği Şahin, duruşmaya Sincan Cezaevinden SEGBİS ile bağlandı. SEGBİS ile ifade alınmasına itiraz eden avukatlar, sanığın duruşmaya getirilmesini istedi. (HABER MERKEZİ)