Altan kardeşler ve Ilıcak davasında 3. duruşma bugün

Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler hakim karşısında. Nazlı Ilıcak 411 gündür tutuklu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan gazeteci - yazar Ahmet Altan, akademisyen kardeşi Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın üçüncü duruşması bugün görülecek. 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülecek duruşma saat 10:00'da başlayacak. Ahmet Altan 417, Mehmet Altan 418, Nazlı Ilıcak da 411 gündür tutuklu bulunuyor.

Mahkeme 19 Eylül’deki duruşmada verdiği ara kararda, bir yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan "sanık"ların tutukluluğunun devamına karar vermişti. Mahkeme ara kararında ayrıca, bir dönem adı Gülen cemaati ile anılan Nurettin Veren ve gizli tanık "Söğüt"ün dinlenmesinden vazgeçilmesine karar vermişti.

Avukat görüşü kısıtlamalarının kaldırılması talebini kabul etmeyen mahkeme, dosyanın esas hakkında mütalaasını sunması için Cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vermişti.

Mahkeme, ara kararında Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin, Bülent Keneş ve Emre Uslu'nun da aralarında bulunduğu ve haklarında "yakalama kararı" çıkarılan firari sanıkların dosyalarının ayrılmasına hükmetmişti. (HABER MERKEZİ)