'Şeytanı öğreten akademisyen' FETÖ'yle mücadele yüzünden aranıyormuş!

'Şeytanla mücadele edecek insanların eğitimi üzerine çalışmış akademisyen' haberiyle gündeme gelen Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi diğer iş ilanlarında da kadrosuna almak istediği akademisyenler içinde birbirinden ilginç özellikler arıyor. Böyle 'nokta atış' akademisyen ilanları verilmesinin arkasında FETÖ korkusunun olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, bir gazeteye verdiği öğretim üyesi alım ilanında ilahiyat fakültesine alınacak kadro ile ilgili olarak, “Kur’an ve sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele üzerine çalışmalarının olmasını istemesi" ile gündeme geldi. Üniversite bu ilginç ilanın da içinde olduğu öğretim üyesi alım ilanını iptal etse de internet sitesinde 23 Ekim 2017 tarihli bir başka ilan halen duruyor. Bu ilanlarda üniversitenin değişik birimlerine alınacak profesör, doçent vb. ünvanlı öğretim üyeleri için birbirinden ayrıntılı özellikler aranıyor.

AHMET ŞEVKİ'NİN ŞEVKİYYATI'NDAN...

Örneğin Edebiyat Fakültesi’ne alınacak öğretim üyesi için bir Arap şairin şiirlerindeki çok özel bir konu üzerine çalışma yapmış olmak, Ebelik Bölümü’ne alınacak kişinin de “ince bağırsak dokusu” üzerine araştırmasının bulunması gibi şartlar konmuş. Yine Edebiyat fakültesi Tarih bölümü Yakınçağ tarihi ana bilim dalına alınacak Yardımcı doçentlik kadrosu için ise Mütercim Mehmet Rüştü Paşa konusunda çalışmasının olması şartı getirilmiş. Üniversiteye bağlı Ermenek Meslek Yüksek Okulu'nun bitkisel ve hayvansal üretim bölümü için alınacak yardımcı doçentlik bölümü için istenen özellik ise, “Karacadağ florası üzerine çalışmaları olmak.”

İNCE BAĞIRSAK DOKUSUNU HİSTOKİMYASAL YÖNTEMLERLE İNCELEYEN AKADEMİSYEN!

Üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölümüne alınacak öğretim üyesi için istenen özellik ise insan vücudundaki bir uzuv ile ilgili. İstenen özellik tam anlamıyla şu cümlelerle ifade edilmiş; “Histolojik enzim histokimyasal ve imminokimyasal yöntemlerle gebeliğin farklı dönemlerinde ince bağırsak dokusunda değişiklikler konusunda çalışmaları olmak.” Eğitim Fakültesi'ne alınacak profesör kadrosu için ise biraz daha 'genel' bir konuda çalışma yapılmış olması uygun görülmüş. Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık Ana Bilim Dalı için açılan bu tek kişilik kadroya istenen profesörün, “Okul yöneticilerinin tükenmişlik düzeyleri üzerine” olması istenmiş.

'YÖK'E FETÖ SAVUNMASI YAPILIYOR'

Son dönemde benzer ilanlarla özellikle Anadolu üniversitelerinde çok sık karşılaştıklarını söyleyen Eğitim Sen 6 No'lu Üniversiteler Şubesi Başkanı Mustafa Görkem Doğan davalar da açtıklarını belirterek, “Davalarda da 'genel bir çerçeve konulabileceği', 'spesifik başlıklar konamayacağı' şeklinde kararlar çıkıyordu. Mahkemeler, örneğin Edebiyat Fakültesi’nde Türkçe hocası çoksa ve Osmanlıca hocası açığı varsa, 'Osmanlıca bilen ifadesi konabilir' diyor. “Özellikle 15 Temmuz öncesi böyle kararlar çıkabiliyordu. Fakat şimdi nasıl kararlar verecekler bilmiyoruz. YÖK de kişiye özel bu ilanlara karşı olduğunu belirtiyor" diyen Mustafa Görkem Doğan son dönemde üniversitelerin YÖK’e, "Fethullahçıların sızmasına karşı böyle yapıyoruz" şeklinde savunma yaptıklarını belirtiyor. Doğan, "YÖK'e yaptıkları açıklamada, 'sonuçta Fethullahçı olmadığını bildiğimiz insanı alıyoruz' diyorlar. 'Bilmediğimiz insanı alırsak yarın FETÖ'cü çıkabilir' şeklinde kendilerini savunuyorlar. FETÖ'cü olmadığını bildiğimiz insanı almak için böyle yapmak zorundayız diyorlar. YÖK de sanırım buna göz yumuyor” diyor.