RTÜK'ten HDP'li vekil Paylan'a: Bana bunu demeyeceğidin!

RTÜK bütçesiyle ilgili dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmede RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya ile HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Yerlikaya, din istismarı yapan bir kanalı arayarak sahtekarlığı ortaya çıkardıklarını da anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bütçesi görüşüldü. RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya kurulda geçen dönem AK Parti'den 4, CHP ve MHP'den 2'şer, HDP'den 1 üyenin görev yaptığını anlattı. Dün yapılan görüşmede HDP'li Garo Paylan'ın, "İçiniz rahat mı, objektif davrandınız mı şimdiye kadar?'' sorusunu bir televizyon dizisi repliğiyle yanıtlayan Yerlikaya, şöyle dedi, "Seksenler dizisinde bir oyuncu var, 'Her şeyi deyeceğidin ama bana bunu demeyeceğidin' diyordu. Ben de, 'Sayın vekilim, bir şey demiyorum ama bunu demeyecektiniz' diyorum. Aldığımız kararların kahir ekseriyeti, bütün parti kontenjanından seçilen arkadaşlarımızın konsensüsüyle alınmıştır. Kimi zaman CHP katılmıştır, kimi zaman HDP, kimi zaman MHP. Bu aldığımız kararların da kahir ekseriyeti ya ailenin ya çocukların ve gençlerin ya son zamanlarda çıkan, merdiven altı televizyonlardaki erotik yayınlar, penis uzatıcı, bilmem işte din istismarcısı kanallar veya bal satıcısı, sahte ilaç, sahte telefon satıcısı gibi kanallardı."

İZLEME DAİRE BAŞKANI, DİN İSTİSMARCISINI ARAMIŞ!

Habertürk gazetesinden Volkan Yanardağ'ın haberine göre, RTÜK Başkanı Yerlikaya, kapatılan TV kanalları için de şu örneği verdi, "Hoca kılığında bir kişi çıkmış televizyona, şunu yapıyor. Allah'ın ismini de anarak, isminizi söylüyorsunuz, telefon açıyorsunuz, e-mail atıyorsunuz. Sonra diyor ki, 'Sizin şu hastalığınız var, böbrekte şu var, karaciğerde bu var'... İzleme Daire Başkanı'mız aradı, sapasağlam. Ayağını sakat çıkardı. Yani böyle, sahtekar, vatandaşı aldatan, kandıran hangi kanal varsa kapatıyoruz."