Belediye salon vermedi: Cumhuriyet cemevinde kutlandı

Alaşehir CHP Gençlik Kolları, Cumhuriyet Bayramı kutlamak için Alaşehir Belediyesi'nden düğün salonu istedi. Belediyeden 'salonda o tarihte düğün var' cevabı aldıklarını belirten gençler "Bize verilmeyen salonda düğün yoktu" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde CHP Gençlik Kolları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Hacıaliler Ortahan mahallesindeki düğün salonda kutlamak istedi. Alaşehir CHP Gençlik Kolları, bir hafta önceden Alaşehir Belediyesi'ne yazı yazarak düğün salonunun kendilerine bir günlüğüne tahsis edilmesini istedi.

Başvurunun ardından belediyenin kendilerini aradığını belirten CHP'li gençler "Alaşahir Belediyesi bizi aradı. Salonda o saatte düğün yapılacak diyerek salonu bize vermedi" diyor.

Alaşehir CHP Gençlik Kolları Başkanı Veli Kaya, belediyenin kendilerine düğün salonunu tahsis etmemesi üzerine, düğün salonun hemen bitişiğinde bulunan cemevi avlusunda Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini kutladıklarını söyledi. Gece geç saat kadar burada kaldıklarını belirten Kaya; “Birçok genç arkadaşımızla birlikte o soğukta cemevi avlusunda kaldık. Geç saatlere kadar da düğün salonununda herhangi bir düğün yoktu” diyor.

Konuyla ilgili olarak aradığımız Alaşehir Belediyesi ise o saate düğün salonun programında düğün olduğunu söyledi.

CHP'li gençler, etkinliklerini kutlarken boş olan düğün salonun önünde fotoğraf çektirdiler.

'CUMHURİYET KOLAY KAZANILMADI...'

Düğün salonunun kendilerine tahsis edilmemesine tepki gösteren Kaya; “Bugün burada Cumhuriyetimizin 94. Yılını kutladığımız bu kutsal günde, hiçbir siyasi amaç gütmeden bu bayramımızı da Hacıaliler Ortahan Mahallesin'de kutlamak istedik. Düğün salonun bizlere tahsis edilmesini istediğimizde bizlere, 'düğün var' diyerek yalan söylediler. Biz Cumhuriyet Bayramı'nı Türk milletinin doğum günü gibi görüyoruz. Cumhuriyet kolay kazanılmadı. Çok büyük güçlüklerle elde ettiğimiz bir değere sahip çıkmamaları bizi üzdü” dedi.