Hopa gözaltıları: Biz onları tanıyoruz

Hopa'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Nurcan ve Efraim Vayiç, Cemil Aksu için tutsak aileleri adına Coşkun Vayiç açıklama yaptı: Biz onları tanıyoruz

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artvin'in Hopa ilçesinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi yöneticisi Nurcan Vayiç, HDP Hopa İlçe başkanı, yazar Cemil Aksu ve Efraim Vayiç geçtiğimiz günlerde sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı. Vayiç Aksu ve Cemil Aksu'nun tutuklanmasının ardından 6 yaşındaki çocuklarına dayıları bakıyor. Dayı Coşkun Vayiç; "Merak ediyorum, hangi yasa bir çocuğun bu şekilde cezalandırılmasını ister. Bu duruma ne ad verilir, Arev'e daha sonra nasıl izah edeceğiz yaşadığı travmayı ve annesinin, babasının ondan koparılışını" diyerek tutuklanmalara tepki gösterdi.

'ÇOCUĞA NASIL HESAP VERECEKLER'

"Bu olumsuzluğun nedeni olanlar varsa eğer kendi çocuklarınızın ellerinden nasıl tutuyorsunuz, onların gözlerine nasıl bakabiliyorsunuz?" diyen Vayiç şunları söyledi: "Baskının tek amacı var bunu biz ve Hopa halkı biliyor. Hopa'nın sol, sosyalist kimlikleri olan arkadaşlarımızı farklı bir şeymiş gibi gösterme çabaları boşuna, biz onları tanıyoruz. Hopa sokaklarında mücadelesini kadın mücadelesi üzerinde yoğunlaştıran, bunun için çaba harcayan Nurcan'ı tanıyoruz ve biliyoruz.

Keza Cemil arkadaşımız ekoloji, çevre mücadelesi üzerine düşünen, tartışan, yazan Cerattepe Direnişi'nden HES'lere bütün ekoloji ve çevre mücadelesi içinde bulunan sol, sosyalist bir kimliktir. Efraim, işinde gücünde Hopa sokaklarında var olan, herkesin tanıdığı bildiği ve sevdiği arkadaşımızdır.

Birlikte mücadele ettiğimiz, birlikte zaman geçirdiğimiz arkadaşlarımızı bize farklı bir bireymiş gibi anlatmaya çalışanların çabaları boşuna. Hopa halkı bu çocukları tanıyor. Hopa'da yaşayan soyalistlerin halka, doğaya karşı bir herhangi bir suç işlemeyeceğini biliyor. Tüm bu olumsuzlukların haricinde en vahim durum da Cemil ve Nurcan'ın 8 yaşındaki çocukları Arev. Anne babaları cezaevinde olan bir çocuğa nasıl davranılır, nasıl açıklanabilir bu durum?" (HABER MERKEZİ)