'Hero' tişörtü giyen otel çalışanı serbest bırakıldı

Bodrum'da bir otelde çalışan Ömer Can K., "Hero" (Kahraman) yazan tişört giydiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Yaklaşık 4 saat ifade veren Ömer Can K., serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Ömer Can K., "Hero" (Kahraman) yazılı tişört giydiği gerekçesiyle gözaltına alındı. İfadesi alınan Ömer Can K., serbest bırakıldı.

Bodrum'da bir otelde resepsiyonist olarak çalışan Ömer Can K., İngilizce "Hero" (Kahraman) yazılı tişört giydiği gerekçesiyle, otele giden polisler tarafından gözaltına alındı. Ömer Can K., emniyete götürüldü. Yaklaşık 4 saat ifade veren Ömer Can K.'nin emniyete gelen yakınlarının ise basın mensuplarına saldırdı. Bazı gazetecilerin fotoğraf makinelerini alınmaya çalışan kişiler, araçları tekmeleyip gazetecileri tehdit etti.

Ömer Can K.'nin ifadesinde "Bu tişörte bilerek giydim spor eğitmenliği ve vücut geliştirme çalışıyorum, eskiden beri odamda olan bir tişörttü, suç olduğunu bilmeden giydim, tişört ile dolaşıp otele girdikten sonra bazıları bunun suç olduğunu söyledi, değiştirmeye gidecekken polisler geldi beni gözaltına aldı" dediği öğrenildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ömer Can K.'nin, parmak izi alındı. Evraklarının yarın adliyeye götürüleceği belirtilen Ömer Can K., serbest bırakıldı. Ömer Can K., açıklama yapmak istemediğini belirterek emniyetten ayrıldı.

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi davası sanıklarından Astsubay Gökhan Güçlü, bir duruşmaya "Hero" yazılı tişörtle katılmıştı. Mahkeme başkanının uyarısı üzerine, Güçlü üstünü değiştirmiş ve duruşma devam edilmişti. Duruşmanın ardından soruşturma açılmış; Güçlü, tişörtü gönderen Güçlü'nün ablası Bahar Güçlü ve cezaevi görevlileri hakkında dava açılmıştı.

Yaşananların ardından pek çok kişi aynı tişörtü giydiği için gözaltına alınmış ve tutuklananlar olmuştu. (BODRUM/DHA)

'Hero' tişörtüne 5 yıl hapis talebiyle dava'Hero' tişörtüne 5 yıl hapis talebiyle dava

'Hero' tişörtüne yarı çıplak sorgu'Hero' tişörtüne yarı çıplak sorgu

Adana'da yemek yerken 'Hero' gözaltısıAdana'da yemek yerken 'Hero' gözaltısı

'Hero' tişörtü giyen kişi tutuklandı'Hero' tişörtü giyen kişi tutuklandı

'Hero' tişörtü giyen Azeri sınır dışı edildi'Hero' tişörtü giyen Azeri sınır dışı edildi