Avukatların 'Adalet Nöbeti' 30'ncu haftada

Çağlayan Adliyesi'nde 'Adalet Nöbeti' tutan avukatlar 30'ncu haftayı geride bıraktı. Avukatlar bu hafta, 'Biz ne mi istiyoruz?' diyerek taleplerini açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi davasında tutuklu avukatlara destek olmak için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 30'ncü 'Adalet Nöbeti' tutuldu. 30'ncu haftada avukatlar, "Biz ne mi istiyoruz?" diyerek Suruç, Roboski, Ankara Katliamı ve Şırnak'taki maden göçüğünde hayatını kaybedenler için adalet istediklerini söyledi.

'ÖTEKİLEŞTİRİLENLER KAZANACAK...'

Bugünkü açıklamada Özgürlükçü Hukukçular Platformu adına konuşan avukat Banu Güveren, "İnanıyoruz ki coğrafyamızın her tarafında bu zulüm düzenine bu istibdat düzenine karşı adalet haykırışımız güçlendikçe biz kazanacağız, ötekileştirilenler kazanacak" dedi.

"30 haftadır burada bıkmadan usanmadan her hafta adalet talep eden biz hukukçular ne mi istiyoruz?" diyen Güveren, "Roboski'deki Kürt köylüleri için adalet istiyoruz, Suruç için adalet istiyoruz, Ankara'ya barış getirmeye giderken katledilen canlarımız için adalet istiyoruz, Soma'da Şırnak'ta madenlerde katledilen emekçiler için adalet istiyoruz" şeklinde konuştu. Güveren şöyle devam etti: "Erkek egemen sisteme karşı direnen Nevinler, Yaseminler, Özgecanlar için adalet istiyoruz. Doğamızı suyumuzu yaşam alanlarımızı talan eden kapitalist barbarlığa karşı adalet istiyoruz. Hrant için adalet istiyoruz. Dört ayaklı minarenin ayakta kalmasını isterken katledilen değerli üstadımız Baro başkanımız Tahir Elçi için adalet istiyoruz."

'AKADEMİSYENLER, AVUKATLAR, VEKİLLER İÇİN...'

"Bizler OHAL ve KHK rejimi ile işlerinden atılan kamu emekçileri için, akademisyenler için adalet istiyoruz" diyen Güveren, "Nuriye ve Semih işine iade edilsin Nuriye ve Semih yaşasın diyoruz. Bizler bir iftira metni niteliğindeki sözde iddianame ile açılan Cumhuriyet Gazetesi davasında, tutsak edilen değerli meslektaşımız Akın Atalay ve tutuklu gazeteciler için adalet istiyoruz. Bizler her gün milli irade deyip halkın seçilmiş iradesine kayyumlar ile ipotek koyan anlayışa karşı tutsak belediye başkanları ve milletvekilleri için adalet istiyoruz. Bizler bir ay önce yine bir 12 Eylül şafağında büroları ve evleri basılarak tutsak edilen 16 meslektaşımız Halkın Hukuk Bürosu avukatları için adalet istiyoruz" dedi.

'ADALET DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Dün gece tutuklanan Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarını da hatırlatan Güveren son olarak şunları söyledi, "Bizler dün gece bu adliyede tutsak edilen Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları, Suruç davasının avukatları Sezin Uçar ve Özlem Gümüştaş için adalet istiyoruz. Bu baskı düzeni devam ettiği müddetçe burada cübbelerimizle ve yaşamın her alanında haksızlıklara karşı adalet istemeye devam edeceğiz. Bizler adalet arayışçılarıyız ve yılmadan inançla adalet demeye devam edeceğiz. Evet bizler bu topraklarda mağdur edilen herkes için adalet istiyoruz. Sözlerimi sevgili Ahmet Şık'ın mahkemede söylediği o anlamlı cümle ile bitiriyorum."

Etiketler nöbet adliye avukat