Erkan İbiş: Deniz Baykal komadan çıkış belirtileri vermeye başladı

Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. İbiş, "Komadan çıkış belirtileri vermeye başladı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, yoğun bakımda tedavi gören CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Baykal'ın sağlık durumunda umut verici gelişmeler olduğunu söyleyen İbiş, "Bilinci kapalı. Ancak bilincin açılmasına dönük umut verici gelişmeler olduğunu paylaşmak istiyoruz. Ağrılı uyaranlara cevabı, daha belirgin. Kol ve bacaklarda hafif hareketleri mevcut. Bunlar bizim için sevindirici ve umut verici bulgular. Derin komada olmadığını üzerine basarak söylemek istiyorum. Hatta komadan çıkış belirtileri bulgularının verdiğini paylaşmak istiyorum" dedi.

Deniz Baykal'a bundan sonraki süreçte uygulanacak tedavi konusunda bilgi veren İbiş, "Bundan sonraki yoğun bakım içerisindeki süreç, zaman alacak. Günler, haftalar alacaktır. Herhangi bir komplikasyon gelişmediği takdirde kanama, pıhtı enfeksiyon bu iyileşme sürecinin önümüzdeki günlerde, haftalarda daha iyi noktaya ulaşacağını bekliyor ve umuyoruz" diye konuştu.

Deniz Baykal'ın  bugün uyandırıldığını belirten İbiş, "İyi yolda olduğumuzu söylemek istiyorum. Deniz Bey'in bulguları gün be gün daha olumlu. Hafifte olsa bizi umutlandıran bizi geleceğe daha umutlu bakmamız sağlayan sonuçları bize sunuyor. Bugün uyandırılmış durumda. Muayeneleri yapıldı. Dinlendirilme işlemine devam edilecek" dedi. (ANKARA/DHA)