'Sakarya esnafının borcu silindi de Van esnafının neden silinmedi?'

HDP Van İl Örgütü Van depreminin 6. yılı dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada yüzlerce kişinin hala barınma sorunu yaşadığı belirtildi. Sakarya depreminin ardından esnafın borcunun silindiğini ancak Van'da benzer bir uygulama yapılmadığını hatırlatan HDP Van İl Örgütü 'Esnaflar karşı karşıya getiriliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van depreminin 6. yılı dolayısı ile HDP Van il örgütü, bir açıklama yaptı. Van depreminin 6. yılında yazılı bir açıklama yaptı.  7,2 büyüklüğünde ki depremde 644 kişi vefat etmişti. Açıklamada depremin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen evleri yıkılan yüzlerce kişinin hala barakalarda yaşadığı belirtildi.

Sakarya depreminin ardından, esnafın bir kısım vergi borcunun silindiğini belirten HDP Van Örgütü "Sakarya ilinden daha düşük milli gelire sahip olan Van ilimizin de böyle bir adımlar atılmamıştır" dedi.

Depremin ardından ilçeden bir çok göç yaşandığını belirten HDP Van İl Örgütü, "İlimizde 2011 yılında meydana gelen depremler sonucunda nüfusun önemli bir bölümü uzun süre şehir dışında yaşamak zorunda kalmış ve iş yerleri 15 ay boyunca kapalı kalmıştır. Dolayısıyla esnaf uzun bir süre iş yapamamıştır. Yine deprem sonucunda küçük esnaf mal ve hizmet satımında olsun, satılan mal ve hizmetin bedelinin tahsilinde olsun ciddi sıkıntı yaşamıştır" açıklamasında bulundu.

'KARŞI KARŞIYA BIRAKTI'

Sakarya depreminin ardından esnafın borcunun silindiğini bildiren HDP Van İl Örgütü, "Ülkemizde uygulama birliğinin sağlanması ve Sakarya ilinden daha düşük milli gelire sahip olan Van ilimizin de böyle bir düzenlemeye ihtiyacı olduğu aradan geçen zaman içinde sürekli dile getirilmiş olmasına rağmen; hükümet bu konuda Van esnafını rahatlatacak adımları atmamıştır. Bu durum Van esnafı ve halkını önemli bir ekonomik felaketle karşı karşıya bırakmıştır" hatırlatması yapıldı.