Ahmet Sever: Erdoğan, 2003'te George Soros'tan destek istedi

Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Sever, Osman Kavala için "Türkiye'nin Soros'u" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Sever, Erdoğan'ın 2003'te George Soros'la görüştüğünü ve destek istediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Sever, bugün yayınlanan yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osman Kavala'yla ilgili sözlerini eleştirdi. Sever, Erdoğan'ın Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği için George Soros'tan destek istediğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grubunda yaptığı konuşmada, gözaltına alınan işadamı Osman Kavala hakkında "Başkonsolosluktan çıkanla STK mensubu dedikleri, Türkiye'nin kızıl Soros'u dedikleri kişinin bağlantıları çıkıyor ortaya" dedi.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski başdanışmanı Ahmet Sever, T24'te yayınlanan yazısında Erdoğan'ın 2003 yılında, Davos'ta George Soros'la görüştüğünü ve destek istediğini belirtti. Sever, yazısında "George Soros ile burada bir görüşme yaptınız ve desteğini istediniz: 'Türkiye’nin açık toplumu biziz. Bizi destekleyin…' Soros da destekledi..." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, Kavala'yı Gezi ile suçladıErdoğan, Kavala'yı Gezi ile suçladı

Açık Toplum Vakfı’nın girişimiyle, "Bağımsız Türkiye Komisyonu" kurulduğunu ifade eden Sever, komisyonun Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği için lobi faaliyeti yaptığını belirtti.

Bu işbirliğini "çok doğru bir adımdı" diye nitelendiren Ahmet Sever, "Yanlış ve kabul edilemez olan, geçmişte Soros’tan destek talep eden ve desteğini de alan Erdoğan’ın bugün, Osman Kavala’yı, 'Türkiye’nin Soros’u denilen kişinin bağlantıları ortaya çıktı' diye suçlaması" diyerek Erdoğan'ın açıklamasını eleştirdi.

YAZININ TAMAMI