AK Partili vekilden Adıyaman Üniversitesi rektörüne kınama

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün 'yabancı kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunçtur' sözlerine AK Partinin kadın milletvekillerinden Belma Satır tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'yü Facebook yaptığı paylaşımların ardından arayarak kınadığını açıkladı.

Rektör Gönüllü önceki gün Facebook hesabında, “Yabancı bir kadının elini tokalaşmak için tutmak ateş tutmaktan daha korkunçtur” mesajını paylaştı. Gelen tepkiler üzerine yeni bir paylaşımla sözlerini ayet ve hadislere dayandırdığını söyleyen Gönüllü, "Müslümanların olduğu ülkede ayet ve hadislerin paylaşılması her Müslüman insanın vazifesidir. Bilmeyenlere ayet ve hadisleri sunmak bir vecibedir. Eğer bildiğimiz bu ayetler ve hadisler yetersiz ise onları da dahasını bilenler açıklasın. Bunlardan rahatsız olanların tümüyle İslam’a karşı olduklarını zaten biliyoruz" dedi.

Rektör Gönüllü'den yeni paylaşım: Rahatsız olanlar tümüyle İslam'a karşıRektör Gönüllü'den yeni paylaşım: Rahatsız olanlar tümüyle İslam'a karşı

'ARAYARAK KINADIM'

Bu mesajlar sosyal medyada çok sayıda tepki alırken bir tanesi de AK Parti'nin kadın milletvekillerinden Belma Satır'dan geldi. Satır Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rektör Gönüllü'yü kınadığını, "Dün Adıyaman Üniversitesi Rektörünü arayarak kendisini kınadığımı bildirdim" sözleriyle duyururken mesajını partisinin kadın örgütlerinin ve Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in hesaplarına da iletti.

Rektör Gönüllü: Yabancı bir kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunçturRektör Gönüllü: Yabancı bir kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunçtur