Konya'da Galatasaraylı taraftara darp

Konya'da bir Galatasaray taraftarı, Konyasporlularca darp edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından savcılık soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konyaspor-Galatasaray maçı için Konya'ya gelen bir Galatasaray taraftarının bir grup Konyaspor taraftarı tarafından darbedildiği ana ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntülere göre GS Store'dan çıkan ve Galatasaray forması taşıyan taraftar, Muğlalı olduğunu, Alanya'dan geldiğini, üniversite öğrencisi olduğunu söylerken Konyasporlularca hakarete ve fiziki saldırıya uğruyor. Taraftarın elinde tuttuğu forma ise Konyasporlularca gasbedilerek yakılıyor. Formasını vermek istemeyen taraftarın, formasında Martin Linnes'in imzası olduğu öğrenildi.

FENERBAHÇE DERBİSİNE DAVET EDİLDİ

Sporx'in haberine göre sosyal medyada görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Galatasaraylı Yönetici Ural Aküzüm, "Konya'da mağdur olan öğrenci kardeşimiz Fenerbahçe maçında kulübümüzün misafiri olacak. O delikanlı arkadaşlarla da emniyet ilgilenecek!" şeklinde paylaşımda bulundu. İsminin Hakan Karaoğlu olduğu öğrenilen taraftar, sosyal medyadan Galatasaray kulübüne teşekkür etti.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Saldırı görüntüleri sosyal medyaya yayınlanınca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Karaoğlu'nun ifadesine başvuran polis, saldırganların kimliğini belirlemek için harekete geçti.

Konyaspor taraftar grubu olan Nalçacılar Derneği Başkanı İbrahim Apalı da dernek üyeleri ve Galatasaray taraftarıyla birlikte dün akşam Karaoğlu'nun evinde ziyaret edip, Atiker Konyaspor'un, 19 Ekim perşembe günü kendi sahasında Salzburg ile oynayacağı UEFA Avrupa ligi maçına davet etti. Karaoğlu'nun ise sarı- kırmızılı formayla katılacağı öğrenildi. Karaoğlu da ziyareti kendi sosyal paylaşım hesabından yayınladı.

Atiker Konyaspor Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, saldırıyı kesinlikle tasvip etmediklerini açıkladı.