Sancar çıplak aramayı Soylu'ya sordu

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, gözaltına alındığı esnada çıplak fotoğrafları çekilen 7 kişiyi Meclis'e taşıdı. Sancar "Bakanlık olayla ilgili kaç soruşturma başlattı?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 4 Ekim’de Muğla’da askerlerce gözaltına alınan 7 kişinin çıplak fotoğraflarının servis edilmesini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

4 Ekim’de gözaltına alınan 7 kişinin çırılçıplak fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmıştı. Gözaltına alınanlar, Seydikemer-Kaş yolunun üzerinde uzunca bir süre çıplak bir şekilde bekletilmişti.

HDP 'çıplak aramayı' sordu: Fotoğrafları basına kim gönderdi?HDP 'çıplak aramayı' sordu: Fotoğrafları basına kim gönderdi?

Bakanlığın olayla ilgili kaç soruşturma başlattığını soran Sancar, "İşkence iddiasıyla ilgili kamu görevlilerinin yargılanmaları için Bakanlığınıza kaç soruşturma talebi iletilmiştir? Bakanlığınız bu soruşturma taleplerini nasıl yanıtlamıştır?" sorularına yanıt istedi.

'İşkenceye ilişkin İçişleri Bakanlığı bünyesinde hangi önlemlerin aldığını' soran Sancar'ın önergesinde  "Bu görüntüleri çeken ve basına veren kişi veya kişiler tespit edilmiş midir? Bu kişi veya kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?" sorusu da yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Avukat Günfer Karadeniz: Muğla'da gözaltına alınanlarda ciddi işkence izleri varAvukat Günfer Karadeniz: Muğla'da gözaltına alınanlarda ciddi işkence izleri var