Avukat Günfer Karadeniz: Muğla'da gözaltına alınanlarda ciddi işkence izleri var

Avukat Günfer Karadeniz, Muğla'da gözaltına alınanlardan 2 kişi ile görüştü. Gözaltına alınanlarda işkence izleri olduğunu söyleyen Karadeniz, "İkisinde de ciddi işkence izleri var. Veysi Şengil’in gözünde ve burnunda ekimozlar, kaburgalarında ciddi ağrılar var. Ekrem Altay’a da kaburgalarındaki aşırı ağrı nedeniyle iğne yapılmış" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Muğla’da 7 kişinin gözaltına alınırken çıplak teşhir edildiği olayla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Gözaltına alınanların 11 kişi olabileceğini, ancak 2 kişiyle görüşmesine izin verildiğini anlatan avukat Günfer Karadeniz, gözaltındaki kişilerde işkence izleri gördüğünü söyledi. Günfer Karadeniz gözaltına alınan kişiler ve suçlamalarla ilgili şu bilgileri verdi:

'CİDDİ İŞKENCE İZLERİ VAR'

"Gözaltında bulunan Veysi Şengil ve Ekrem Atay ile görüştüm. İkisi de ayrı yerlerde tutuluyor, ikisinde de ciddi işkence izleri var. Şengil’in gözünde ve burnunda ekimozlar, kaburgalarında ciddi ağrılar var. Siirt nüfusuna kayıtlı olan Ekrem Altay’a da kaburgalarındaki aşırı ağrı nedeniyle iğne yapılmış. Bu işkence emniyette değil gözaltına alındıkları sırada olmuş."

ZORLA İFADE İDDİASI

"Görüştüğüm 2 kişi de polisin kendilerine 'Deniz yoluyla geldiniz Lazkiye’den. Sonra taksiyle yakalandınız. Amacınız turistik bölgelere ve bazı siyasetçilere saldırı' şeklinde bir ifadeyi zorla

imzalatmaya çalıştıklarını söyledi."

'3 KİŞİ İSMİNİ BAĞIRDI'

"Aynı karakolda 3 kişi daha var. Onlarla da görüşmek istedim ama, güvenlik görevlileri onların benimle görüşmek istemediklerini söyledi. Oysa ki beni görür görmez canhıraş isimlerini bağırdılar. Ben de hemen bu isimleri not ettim: Mustafa Yiğier, Adnan Yiğier, İsmail Bozdağ. Ellerinde yüzlerinde büyük morluklar, yaralar vardı. 3’ünde de çok ağır işkence izleri görülüyordu."

Polisten Muğla'da gözaltına alınanların ailelerine telefonPolisten Muğla'da gözaltına alınanların ailelerine telefon

'GÖZALTI SAYISI 11 OLABİLİR'

"Sadece çıplak teşhir edilen 7 kişi değil, 11 kişinin gözaltında olduğu söyleniyor ama diğerleriyle bilgi edinemedim. Gözaltı süresi Pazartesi dolacak. Tekrar gideceğim ama operasyon devam ediyor

gerekçesiyle gözaltı süresi uzatılabilir."

İKİ OLAY ARASINDA BAĞLANTI

"Polisin verdiği bilgiye göre PKK’li olduğu gerekçesiyle öldürüldüğü açıklanan 5 kişinin kimlik tespiti henüz yapılmadı. Bunun yanlarında kimlik bulunamadığı için mi yoksa başka bir nedenle mi olmadığını öğrenemedik. Polis bu çıplak teşhir edilenler ile öldürülenlerin ayrı kişiler olduğunu söyledi ama biz bundan emin değiliz. Çünkü ölümlerin yaşandığı olay şu an karakolda gözaltında bulunanların alınmasından 1 gün sonra oldu." (DUVAR)