İstanbul'daki darbe davasında 5 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi'ne baskın yapan 7 rütbeli askeri yargılandığı dava karara bağlandı. 5 sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 200'er yıl, 2 sanığa müebbet ve 166 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi'ne darbeciler tarafından baskın düzenlenmesiyle ilgili davada karar açıklandı. 5 sanığa "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve “Cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve ayrı ayrı 200'er yıl hapis cezası verildi. 2 sanık da aynı suçlardan müebbet hapis cezasına ve 166 yıl 8'er ay hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusü'nde yapıldı. Duruşmaya 7 tutuklu sanık ile taraf avukatları katıldı. Sanıkların ve avukatların esas hakkındaki son savunmalarının ardından duruşmaya ara verildi.

Aradan sonra açıklayan mahkeme heyeti, eski binbaşı Özgür Araz, eski yüzbaşılar Yavuz Selim Dayı, Muhammed Hayrettin Şahin, Levent Güngör ve eski Üsteğmen Ayhan Bağdat'ı  "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırdı. 5 sanığa “Cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan ayrı ayrı 200'er yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, eski uzman çavuşlar Mehmet Türkmen Seyhan ve Fatih Alkan'a "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan müebbet hapis cezası, “Cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan ise 166 yıl 8'er ay hapis cezası verdi. Karar oy birliğiyle alındı.

21 ERİN DOSYASI AYRILMIŞTI

İddianamede, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 6'ncı Motorlu Piyade Alayı'nda görev yapan subay, uzman çavuş ve erlerden oluşan 28 şüphelinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'ni "işgal girişimi"nde bulundukları, darbeyi protesto edenlerin şüphelileri Lojistik Destek Merkezi'nden çıkardıkları anlatılıyor. İddianamede, şüphelilerin darbe girişimi sonrası 10 bin kişinin 3 öğün yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla bu eylemi gerçekleştirdikleri belirtiliyor.

Daha önceki duruşmalarda 21 erin dosyası, bu davadan ayrılmıştı. (İSTANBUL/DHA)