Gökhan Özver Arpaçay masasının başında anıldı

10 Ekim'de hayatını kaybeden BES Üyesi Gökhan Özver Arpaçay, işyerindeki masası başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Gökhan Özver Arpaçay, İstanbul’da, çalıştığı işyerindeki masası başında sendika üyeleri ve çalışma arkadaşları tarafından anıldı.

İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nde çalışan Arpaçay’ın çalışma masasına, katliamın gerçekleştiği saat olan 10:04’te çiçekler ve karanfiller  konuldu. Anma etkinliği Ankara katliamında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

'EMEĞİMİZE VE ONURUMUZA SAHİP ÇIKARAK GÖKHAN'I YAŞATACAĞIZ'

Burada konuşan BES İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Emin Bişirici, Ankara’da gerçekleşen saldırının emek,barış ve demokrasiye karşı yapılmış bir katliam olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Ankara katliamının 2. yıldönümündeyiz. 2 yıl önce bu vakitlerde Gökhan'ın da içinde bulunduğu 102 kişi canlı bomba saldırısında yaşamını kaybetti. Gökhan sendikasının ve diğer emek ve meslek örgütlerinin yapmış olduğu çağrıya yanıt verdi ve Ankara’ya gitti. Bugün Gökhan’ı burada sizlerle yani çalışma arkadaşlarıyla birlikte anmak tam da Gökhan’a yaraşır bir şeydir. Gökhan’ın işyerindeki duruşu, arkadaşları nezdinde yarattığı saygı ve bugünün temelidir. Bizler Gökhan’ın bu duruşunu sizlerle birlikte emeğimize onurumuza sahip çıkarak yaşatacağız."

Arpaçay'ın çalışma arkadaşları adına açıklamayı ise BES İstanbul 2 No'lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Sevinç gerçekleştirdi. Sevinç, "Barış, emek ve demokrasi isteğiyle ülkenin her yanında Ankara'ya giden yürekler, bombalar patladıktan sonra parça parça olmuştur. Ve gidemeyenlerin yürekleri de. Yüzlerce ölümün, giden canların karşılığında binlerce, yüzbinlerce, milyonlarca umut doğdu. 10 Ekim 2015 tarihinde giden her can için sonsuz acı içinde olsak da bilendik, aydınlandık ve ölümlerden  barış, demokrasi ve emek mücadelesi gücü doğurduk" dedi.

'HESABI SORULANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

Çalışma arkadaşlarından Selim Dikel ise şunları söyledi, "Yaklaşık 3 yıl beraber çalıştık. Aslında matematik öğretmeniydi. Atama olmayınca maliyeci olmuştu. İşe gelip giderken servisi çok kullanmazdı. Kullandığı zaman beni arardı. Her sabah onun bindiği durakta gözlerim dolar. Çok genç yaşta yitirdik, hümanist bir insandı. Sinema sanatına aşırı düşkündü. 1-2 yıl daha çalışıp istifa edecekti memuriyetten. Sinema konusunda engin bir bilgiye sahipti. İyi bir sinema yönetmeni olacağına inanıyordum. Barışa, demokrasiye inanan biriydi. Bu katliamın hesabı sorulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Mücadele edeceğiz" diye konuştu. Anmada ayrıca, Arpaçay’ın hem iş yerinden arkadaşı hem de katliam sırasında yanında olan Bestan Albayrak’ın Arpaçay için yazdığı şiir okundu. Anma etkinliği Arpaçay için hazırlanan slayt gösterisi ile son buldu. (HABER MERKEZİ)

10 Ekim grevine tam yıldönümünde ceza!10 Ekim grevine tam yıldönümünde ceza!

'Barış için gidiyoruz ama savaş alanına çevirecekler''Barış için gidiyoruz ama savaş alanına çevirecekler'