10 Ekim'in ikinci yıl dönümüne katılım çağrısı

10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği düzenlediği basın toplantısıyla, katliamın 2'nci yıl dönümünde düzenlenecek anmaya katılım çağrısı yaptı. Katliamın gerçekleştiği yerde yapılacak anma için saat 09.00'dan itibaren Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu önünde toplanılacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı'nda 102 kişinin hayatını kaybettiği katliamın 2'nci yıl dönümü öncesi basın toplantısı düzenledi.

KESK, DİSK, TTB, TMMOB'un da destek verdiği anma etkinliği için yarın (10 Ekim) saat 09.00'dan itibaren Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu önünde toplanılarak katliamın gerçekleştiği noktaya yürünecek.

'ÖFKEMİZ TAZE VE DİRİ DURUYOR'

Toplantıda konuşan 10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, iki yıl önce insanların barış talebiyle alanda olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi; "Bilinmesini isteriz ki, acımız ve hasretimiz kadar öfkemiz de taze ve diri duruyor. Acımızı ve öfkemizi büyüten en büyük nedenlerden birisi, katliam öncesinden bugüne kadar siyasi iktidarın ve idarecilerin takındıkları tutumdur. Patlamaların hemen ardından yaralılara gaz bombalarıyla saldıran, ağır yaralı arkadaşlarımızı nefes alamaz hale getiren, alanda bulunan hekim arkadaşlarımızın yaralılara ilk yardımını geciktiren, patlama gecesi olay yerini TOMA’larla yıkayarak delilleri karartan emniyet yetkilerine öfkemiz devam ediyor"

'UNUTTURULMAK İSTENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Müfettiş raporlarına ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin kararına rağmen olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinin yargılanmadığını söyleyen Çoşgun "Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Bu kararlılığımızı göstermek, arkadaşlarımızın anısına sahip çıkmak ve katliamı bir kez daha kınamak için yarın 10:04’te ellerimizde karanfillerimizle Ankara Garı önünde, Emek-Barış-Demokrasi Meydanı’nda buluşacağız. Sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilecek anma etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıya DİSK İçanadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgülü, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, TTB MYK üyesi Selma Güngör katıldı.