Alperen Ocakları başkanından Kerkük yanıtı: Ticaret için gidiyorum

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde gerçekleşen referandum sonrası, '200 arkadaşlarımızla Kerkük’e gidiyoruz' açıklaması yapan Alperen Ocakları İstanbul Başkanı Kürşat Mican, Onur Yürüyüşüne yönelik tehditleri mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede, Mircan'a "Kerkük’e gidecek misin?" sorusu yöneltildi. Mircan, 'Yurtdışına yalnızca ticaret için gidip geldiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nü yönelik tehdit içerikli sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı.

Mican, geçtiğimiz yıl Onur Yürüyüşü’ne engel olunması çağrısı yaparak “Derin milletin temsilcileri olan Alperen Ocakları olarak, ecdadımızın ağır bedeller ödeyerek bizlere miras bıraktığı bu topraklarda ahlaksızların fantezi yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Aksi takdirde tepkimiz çok net ve sert olacaktır… Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz” demişti.

Sendika.Org'ta yer alan habere göre, duruşma sırasında müşteki Gülşah Öztürk’ün vekili Avukat Mehmet Ümit Erdem, suç vasfının değişmesi ihtimaline karşı Mican’ın ek savunmasının alınması talebinde bulundu ve “Sanık yaptığı yakın tarihli açıklamasında 200 arkadaşı ile birlikte Kerkük’e gideceğini beyan etmiştir. Ek savunma yönünden sanığın gelecek celse hazır bulunmama durumuna binaen bu celse alınmasını talep ederiz” dedi.

Mahkeme de talebi yerinde görerek ek savunma alınmasına karar verdi ve hakim, Mican’a “Sen Kerkük’e gidiyormuşsun, doğru mu?” diye sordu. Mican ise, “Ticaret için yurt dışına ara sıra gidip geldiğim doğrudur” dedi.

Mircan, bağımsızlık referandumu sonrası “200 arkadaşlarımızla Kerkük’e gidiyoruz” açıklaması yapmıştı.