Prof. Dr. Polat: Naim Süleymanoğlu'nun durumu çok iyi

Karaciğer yetmezliği nedeniyle ameliyata alınan Naim Süleymanoğlu'nun doktoru açıklamada yaptı. Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, Süleymanoğlu'nun durumunun iyi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski halterci Naim Süleymanoğlu ameliyata alındı. Acil karaciğer nakli bekleyen halterci için aranan uygun donör bulundu. Ameliyatın ardından açıklama yapan Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, "Müjdeli haberimizi vermek istiyoruz, şu an çok iyi" dedi.

Süleymanoğlu’nun akrabaları ve yakın çevresinde yapılan araştırma sonucunda testleri olumlu sonuç veren bir arkadaşının donör olmasına karar verildi. Süleymanoğlu, bu sabah Ataşehir Memorial Hastanesi'nde ameliyata alındı. Donörden alınacak karaciğer parçası ameliyatla Naim Süleymanoğlu’na nakledildi.

Ameliyat sonrası Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat açıklama yaptı. Ameliyatın iyi geçtiğini belirten Polat, "Müjdeli haberimizi vermek istiyoruz, şu an çok iyi. Bir süre daha yoğun bakımda kalacak" diye konuştu. Bir sorun olacağını düşünmediğini kaydeden Polat, donörün durumunun da iyi olduğunu aktardı.

Süleymanoğlu, 25 Eylül'de karaciğer rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakım ünitesine kaldırılmış, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da donör olunması çağrısı yapmıştı. (İSTANBUL/DHA)