Misvak beyaz Toros'lu Erdoğan karikatürünü tepki çekince kaldırdı

Misvak dergisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'yi beyaz Toros'lara bindirdi. Gelen tepkiler üzerine karikatürü kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya aracılığıyla karikatür paylaşımlarında bulunan Misvak mizah dergisi hesabındaki bir karikatürde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli beyaz Toros'lara binmiş olarak gösterildi. Karikatür tepkiler üzerine daha sonra kaldırıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu, "81 Düzce'den sonra 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacak" açıklamasının ardından paylaşılan karikatürde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli'yi Beyaz Toros'a bindiren dergi, karikatürde Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın sık sık kullandığı "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerine de yer verdi. Bahçeli'nin Toros'unda 82 KRK 01, Erdoğan'ınkinde ise 83 MSL 01 plakaları gösterildi. Misvak, yoğun tepki alan söz konusu karikatürü gelen tepkilerin ardından sosyal medyadan kaldırdı. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Bahçeli'nin grup konuşmasındaki bu sözlerini değerlendirirken 'MHP böyle bir dil ve üslup kullanabilir. Bizim siyasetimiz daha merkezde, daha kucaklayıcı" demişti.

Karikatüre tepkilerden bazıları şu şekilde:

- Çok yersiz, haddini aşan bir karikatür olmuş. Suç unsuru taşıyor. Başınız derde girmeden kaldırın bunu.

-Rezalet bir karikatür...

-Faili meçhuller sayfasına döndürür gibi bu maksadı aşan saptıran bir karikatür olmuş.

-90'lı berbat yıllara ithaf çok rezil bir karikatür!!! Yazıklar olsun!