'Hasan Ferit Gedik'in katili Şahin Eren' iddiası

Hasan Ferit'in vurularak öldürülmesine ilişkin davanın 33. duruşmasında tutuklu sanıklardan Mert Kazan itiraflarda bulundu. Gedik'i Şahin Eren'in vurduğunu öne süren Kazan, ESP'nin kurşunlanması olayına karışanların da isimlerini verdi. Suçluların tahliye edildiğini, onların da dışarıda çete kurduğunu belirten Kazan, "Mahkemeye gelip şikayetini geri alan müştekilere 5’er bin lira para verdiler” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesi ve ESP’lilerin yaralanmasına ilişkin davanın bugün 33'üncü duruşması görüldü. Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklardan Mert Kazan, bu celse gerçekleri anlatacağını belirterek, itiraflarda bulundu.

Mahkeme heyeti de Kazan’ın baskı altında ifade vermemesi için diğer sanıkların salondan çıkarılması için duruşmaya ara verildi.

ETHA'nın haberine göre, aranın ardından söz alan Kazan, “Öncelikle mahkemeden ve müştekilerden özür diliyorum ve koruma talep ediyorum, benim ve ailemin hayati tehlikesi var” diye söze başladı.

CİNAYET GÜNÜ 4 KİŞİ VARDI

İfade vermesin diye defalarca evinin kurşunladığını söyleyen Kazan, “Kaldığım cezaevinin değişmesi için girişimde bulundum, ancak hâlâ onlardan uzak değilim. Olay günü orada bulunanlar Hakan Taşhan, Doğukan Cep, Şahin Eren ve Necdet Polat’tır” dedi.

'HEP SUÇLULARI TAHLİYE ETTİNİZ, ÇETE KURDULAR'

Hasan Ferit Gedik’i vuranın Şahin Eren olduğunu açıklayan Kazan, “Kaç senedir bana kendinin vurduğunu söylüyor, hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

Saldırı sırasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Maltepe İlçe Örgütü’nün de kurşunlandığını hatırlatan Kazan, ifadesine şöyle devam etti: “ESP’nin kurşunlanması ve yaralama olayında Engin Saba, Ercan Çiftçi, Doğukan Cep, Uğur Köroğlu ile birlikte 9 kişi var. Hep suçluları tahliye ettiniz, onlar dışarıda bir çete kurdu. Mahkemeye gelip şikayetini geri alan müştekilere 5’er bin lira para verdiler.”

Hasan Ferit, Maltepe Gülsuyu'ndaki protestolar nedeniyle uyuşturucu çetesi tarafından öldürülmüştü.