Üstün zekalılar tek okulda toplandı

IQ’su 150 ve üstü çıkan çocuklar Çamlıca’da yatılı bir okula eğitim görecek. "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Eğitim ve Uygulama Merkezi" adını taşıyan kurumda ortaokul ve lise bünyesinde eğitim verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı ülkenin IQ’su 150 ve üstü çıkan çocuklarını İstanbul Çamlıca’da yatılı bir okula topladı. Türkiye’nin IQ derecesi yüksek çocukları Çamlıca’da "FETÖ" okulu olduğu iddiasıyla kapatılan özel Coşkun Koleji’nin el konulan sekiz büyük villasından oluşan yerleşkesinde yatılı öğrenim görecek.

Cumhuriyet'ten Figen Atalay'ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri’nde (BİLSEM) yapılan WISC-R çoklu zekâ testinde IQ’su 150 ve üstü çıkan çocukları tek bir okulda toplamaya karar verdi. Okul için “her ilden bir çocuk” düşünüldü ancak bazı illerden IQ’su 150 olan çocuk çıkmadı.

BİLSEM yöneticileri bu özelliği taşıyan çocukların ailelerini arayarak, çocuklarının İstanbul’da üstün yetenekliler okulunda ücretsiz yatılı okumaya hak kazandığını bildirdi. Bazı aileler çeşitli kaygıları nedeniyle çocuklarını yollamak istemedi. Halen okulun 60 öğrencisinin bulunduğu ve resmi açılışın bu ay içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı söyleniyor. Yerleşkenin bir bölümünde de Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin bir bölümü bulunuyor.