Hrant’ın Arkadaşları: Cinayet üzerindeki perde kaldırılmadı

Hrant Dink cinayeti davası öncesi Hrant'ın Arkadaşları açıklama yaptı: Adaletin çok uzağındayız...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 56. duruşması öncesinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde Hrant’ın Arkadaşları açıklama yaptı. Hrant’ın Arkadaşları "10 yıl 3 aydır devam eden davada henüz adaletin çok uzağındayız" dedi.

Evrensel'den Cansu Pişkin'in haberine göre, Hrant Dink’in öldürülmesinde sorumlu olan Emniyet, İstihbarat görevlileri ve jandarmanın yargılandığı davanın duruşmasına 2, 3, 5 ve 6 Ekim tarihlerinde devam edilecek. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması öncesinde adliye önünde bir araya gelen Hrant’ın Arkadaşları ‘Adalet Nöbeti’ tuttu. Nöbete HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı. Açıklamada “Hrant için adalet için” pankartı açan Hrant’ın Arkadaşları, “Biz bitti demeden bu dava bitmez”, “Hrant için adalet için”, “Öldür diyenler yargılansın”, “Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz” sloganları attı.

Hrant’ın Arkadaşları adına açıklama yapan Bülent Aydın, Temmuz 2007’de başlayan Dink cinayeti davasının 10 yıl 3 aydır sürdüğünü hatırlattı. “10 yıl 3 aydır adaletin neresindeyiz” diye soran Aydın, henüz cinayetle ilgili tüm kişilerin mahkeme önüne çıkarılmadığını belirterek, “Adaletin çok uzağındayız” dedi. Dink cinayeti davasına Trabzon Jandarma görevlilerinin de eklenmesiyle 50’ye yakın tutuklu sanık olduğunu aktaran Aydın, “10 yıl 3 ay geçti ama cinayet üzerindeki perde kaldırılmadı. Cinayet aydınlanana kadar takip etmeye devam edeceğiz ” diye konuştu.