'Küstüğü' iş adamı yaptı, Erdoğan açtı

Erdoğan, başbakanlığı döneminde küstüğünü söylediği iş adamı Mesut Toprak'ın yaptırdığı İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yeni binasını hizmete açtı. Törende, önce Mesut Toprak sonra Erdoğan konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Fatih Çarşamba'da bulunan eski adıyla İstanbul İmam Hatip Lisesi'nin yeni hizmet binasını törenle hizmete açtı. Erdoğan'ın kendinin de mezun olduğu ve şimdi kendi adı verilen İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve okulun eski öğrencilerinden olan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Belediye Başkanı Kadir Topbaş da  katıldı.

Törende ilk olarak yine okulun eski öğrencilerinden olan iş adamı Mesut Toprak konuştu. Okulun yenileme çalışmasını yaptıran Toprak, İstanbul siluetini bozduğu için eleştirilen ve hakkında yıkım kararı verilen  Zeytinburnu'ndaki 16/9 Kuleleri'ni yapan isimdi. Erdoğan, başbakanlığı döneminde gökdelenleri faza yüksek yaptığı için Toprak'a küstüğünü söylemişti.

Toprak'ın ardından konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

DEVRAN DEĞİŞTİ: İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi bir ekoldür. Bizim okuduğumuz dönemde. Buradan belediye başkanları, başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti. Söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır, onun için söylemek istiyorum. Bazı öğretmenlerimiz bize 'ölü yıkayıcısı mı olacaksınız, niye buraya geldiniz' derdi. Gün ola harman ola. Devran değişti. Değiştiği gibi buralardan bizler yetiştik. Bilimadamları, akademisyenler, profesörler yetişti.

Erdoğan, açılışın ardındından sınıfları gezerek örencilerle sohbet etti.

ÜLKENİN GELECEĞİNE HAKİM OLACAK BİLGİ: Baktılar bunlar farklı gidiyor, ön kestiler. Kapatalım dediler, kapattılar. Öğrenci potansiyelini 600 binden 60 bine düşürdüler. Neyle? O 28 Şubat'ta. Şu anda ortası lisesiyle 1 milyon 300 bin öğrencisi var. Buradan ilmiyle irfanıyla bu ülkenin geleceğine gerçekten hakim olacak bilgi donanımıyla yetişmenizi bekliyoruz. Milletimiz imam hatip okullarına tüm gücüyle sahip çıktı.

GİTTİK LİSELERDEN EK DERS VERDİK: Biz tüm siyasi hayatımız boyunca milletimizin yolunu takip ettiğimiz için işte buradayız. Milleti hasım olarak görenlerin esameleri dahi okunmuyor. İmam hatipler açıldığından beri yaşanan kadim bir tartışma var. Bu okullarda sadece din eğitimi mi verilmeli? Biz gittik bir de liselerden ek ders verdik ve ardından üniversiteye girdik. Bunlar buralarda hangi derslerin okutulduğundan haberi yok. Biz bu cahil cühelaların arasından çıkıp buralara geldik. Bir sor bak imam hatip okullarının müfredatı nedir? Hiç haberleri yok.

CENAZELER ORTADA KALIYORDU: İmam hatip okulları ile ilgili ilk adımlar tek parti döneminde atılmıştır. Bunların hedefi bizim anladığımız anlamda imam hatiplerin açılması değil. Onlar cenaze namazı kılacak kadar din bilgisi olan insanların yetiştirilmesiydi. Cenazeler ortada kalıyordu. cenaze yıkayıcısı yetiştirilsin diye bu okullar açılıyordu. Tek parti döneminde köklü dini kurumların kapısına kilit vuruldu. Milletimiz bırakın Kuran-ı Kerim eğitimini cenazesinin ortada kalacağından korkmaya başlamıştı.

FETÖ BİR NEZLİ MAHFETMEYE ÇALIŞTI: Bu millet kendi küllerinden doğmak suretiyle ayağa kalkmıştır. Ben tekrar bu ülkede FETÖ dershaneleriyle FETÖ okullarıyla bir nesli mahvetmeye ümmeti parçalamaya gayeret edenlere karşı siz dimdik ayakta duracaksınız. Gençler sizden yalnız ilimde irfanda süratle iyi yetişmelisiniz. FETÖ gibi ahlaktan bi nasip vatan haini, kaçacak delik arayan izleyicileriyle birlikte dünyaya yayılan ihanet şebekesine karşı bizim ümidimizsiniz." (HABER MERKEZİ)