Çocuklar açlıktan ağladı, mahalleli seferber oldu

Adana'da harabeyi andıran bir bodrum katına yerleşen Suriyeli Elşaban ailesinde anne-baba günlük işlerde çalışmak için çocukları evde bıraktı. Yiyecek hiçbir şey olmayan evde aç kalan çocuklar acıkınca pencereyi çıkıp ağladı. Seferber olan mahalleli polise haber verirken, bazı komşular da üzüntüden ağladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Halep'ten Adana'ya gelen 4 çocuklu Suriyeli Elşaban ailesi merkez Seyhan İlçesi'ndeki Bey Mahallesi'nde bulunan 2 katlı bir evin zemin katına yerleşti. Burada yaşamaya başlayan Nur ve Ahmet Elşaban çifti, günlük işlerde çalışarak geçimlerini sağlamaya başladı.

Bu sabah saatlerinde, işe giden eşinin ardından Nur Elbaşan da 4 çocuğunu bırakıp evden ayrıldı. Acıkıp, pencereye çıkan çocukların ağlaması üzerine yoldan geçenler polisi aradı. Eve gelen polis ekibi, kapıyı açarak içeri girdi.

Çocukların açlıktan ağladıklarının anlaşılması üzerine marketten bisküvi ve içecek alındı.

MAHALLELİ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Olayın duyulmasının ardından, toplanan mahalle sakinleri, çocukları evlerine götürmeyi teklif etti. Çocukların perişan halini gören bazı kadınlar da gözyaşlarını tutamadı.

İsimlerinin 11 yaşında Hasan, 10 yaşında Sıdra, 7 yaşında Hasne ve 2 yaşında Muhammet olduğu belirtilen kardeşler daha sonra eve gelen Çocuk Şube ekibine teslim edildi.

Çalışan baba Ahmed'e ise telefonla ulaşıldı. Evden çıkarılan kardeşler, ekip otomobiline bindirilmek istedikleri sırada ağlamaya başladı.

Suriyeli çocuklar, daha sonra Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

(ADANA-DHA)

Etiketler Suriyeli adana çocuk