İhbarcısı eski öğrencisi çıktı!

Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter'e Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı. Savcılıkta ifade veren Yiğiter'in sosyal medya paylaşımını ihbar edenin eski öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki görevinden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Cenk Yiğiter'e Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle ifade vermeye giden Yiğiter şikayetçinin eski öğrencisi olduğunu öğrendi.

Sosyal medya hesabından ihbar eden öğrencisine seslenen Yiğiter, "Sayın İhbarcım sana gönül koymuyorum. Ama lütfen bu kafayla hakim ya da savcı olma. Bu ara alımlar rahatladı biliyorum ama bir dur, sakin ol" dedi. Yiğiter eski öğrencisine önerilerini şöyle sürdürdü:

"Roman oku, şiir oku, film izle, aşık ol bir sevdaya karış, bir kavgayı ayır. İhbarcılık ile değil bunlarla besle zihnini, kalbini. Sonra belki makbul bir hukukçu olamazsın ama güzel bir insan olursun be, fena mı olur? Vatana da millete de insanlığa daha çok hayrın dokunur. Gençsin daha, gençken ne saçmalıklar yapmadık ki her birimiz. Gençsin, vaktin de çok. Öpüyorum şiir değecek gözlerinden, şimdiden. İhraç edilmiş eski hocan şüpheli Cenk Yiğiter" (DUVAR)