Bakan Yılmaz: Eğitimdeki değişimin amacı insanımızın ömrünü uzatmak

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, eğitim sisteminde yapılan değişiklikleri, insan ömrü üzerinden savundu: "Değişimin amacı insanlarımızı daha uzun yaşatmak. Türkiye'nin 2002'deki ortalama yaşam süresi 69, şimdi 75'in üzerinde."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim sisteminde çok fazla değişiklik yapılmasına gelen eleştirilere tepki gösterdi. Yılmaz, eğitim konusunda başka ülkelerde de değişiklik yapıldığını ancak Türkiye'de yapılınca farklı karşılandığını söyledi.

Sakarya'nın Erenler ilçesindeki bir otelde Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın (SESOB)  düzenlediği 'Çıraklık Eğitim Konferansı'na katılan Yılmaz eğitim sisteminde yapılan değişimin tüm ülkelerde normal karşılandığını ancak Türkiye'de durumun farklı olduğunu savunarak şöyle dedi:

"Her bakan geldiğinde değişiklik yapıldı. Ama eğitimin bir yapılıp da değiştirilmediği hiçbir ülke yok. Amerika'da 'eğitim böyle kötüye gidiyor ne yapılır' diyorlar, Japonya'da farklı, Finlandiya'da farklı bir şey. Onlarda eğitimin değiştirilmesi normal, bizde eğitim değiştirilince değişiklik oldu diyor. Değişimin amacı insanlarımızı daha uzun yaşatmak. Türkiye'nin 2002'deki ortalama yaşam süresi 69, şimdi 75'in üzerinde." (SAKARYA/DHA)