Musa Anter vurulduğu yerde anıldı

Musta Anter'in 25 yıl önce vurularak katledildiği Diyarbakır Seyrantepe'deki sokağa karanfiller bırakıldı. Anter'in oğlu Dicle Anter, günümüzde de gazetecilere baskıların sürdüğünü söyledi. HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp ise aradan geçen 25 yıla rağmen cinayetin aydınlatılmadığına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Gazeteci - yazar Musa Anter, katledilişinin 25. yıldönümünde Diyarbakır'da anıldı. Seyrantepe semtinde vurularak öldürülen Musa Anter için düzenlenen anmaya HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Eş Başkanı Hakkı Boltan, Türkiye Gazeteciler Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral ve Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ile sevenleri katıldı.

'KİTAPLARINI OKUYUN'

xAnmada konuşan Hakkı Boltan, Musa Anter'in Kürt gazeteciliğindeki yerini anlattı. Boltan, genç gazetecilerin Anter'den öğreneceği çok şey olduğunu belirterek, "Onun kitaplarını okuyun" önerisinde bulundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise aradan geçen yıllara rağmen cinayetin aydınlanmadığını hatırlattı. "Musa Anter her darbede tutuklandı, her Kürt sorunu dediğinde cezai müeyyidelerle karşılaştı" diyen Yiğitalp, Anter'in baskılara rağmen mücadele etmeye devam ettiğini söyledi.

Anma etkinliğinde konuşan Dicle Anter, babasının gazetecilik yaptığı yıllarda gazetecilerin öldürüldüğünü, günümüzdeyse hapse atıldıklarını anlatarak, "Gündem gazetesinin üzerindeki baskılar bitmedi. Genel yayın yönetmeni tutuklanınca aydınlar bir günlük yayın yönetmenliği yaparak destek oldular. Bunlar da tutuklandı çünkü düşünce özgürlüğü yok. Ama bizler, Musa Anter'in çocukları, torunları onun yolundan gitmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Musa Anter'in vurulduğu yere karanfiller bırakıldı.