Hastalar KHK ile ihraç edilen doktorlarının dönmesi için dilekçe verdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde görev yaparken KHK ile ihraç edilen Dr. Yasemin Demirci ve Dr. Başak Çoşkun'un görevlerine iade edilmeleri için hastaları bir araya gelerek, Kaymakamlığa dilekçe verdi. Sanatçı Rahmi Saltuk da dilekçe veren hastalar arasındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum Devlet Hastanesi'nde görev yaparken, geçen temmuz ayında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Demirci ve Ortopedi Uzmanı Başak Coşkun'un görevlerine iadesi için yaklaşık 50 hastası, Bodrum Kaymakamlığı'na dilekçe verdi.

Hastalar, hastanedeki ilgili birimlerde sağlık hizmeti kalitesinin düştüğünü belirterek Dr. Demirci ve Ortopedi Uzmanı Coşkun'un bir an önce görevlerine dönmesini istedi.

RAHMİ SALTUK: BİRİ DİZİMİ DİĞERİ YÜREĞİMİ İYİLEŞTİRDİ

Dilekçe verenler arasında Bodrum'a yerleşen ve 2016 yılında dizini kırdığında Ortopedi Uzmanı Dr. Başak Sayan'ın, kalp rahatsızlığı nedeniyle de Kardiyolog Yasemin Demirci'nin hastası olan Rahmi Saltuk da yer aldı.

Rahmi Saltuk

Saltuk, şunları anlattı: "İki doktor da beni tedavi etti. Biri dizimi iyileştirdi, diğeri yüreğimi iyileştirdi. Acaba diyorum beni iyi tedavi ettikleri için mi aldılar görevden? Olabilir mi? Bu tabiki işin esprisi. Nitelikli insan, ilerici insan istemiyorlar. Bütün dertleri, ne kadar ilerici varsa onları bürokrasiden kazımak. Başta sosyalistler, sonra Kemalistler, sonra ilerici kim varsa."

Dr. Demirci'nin hastası Naci Memişoğlu ise şunları söyledi: "Hizmetlerinden çok memnunduk. Görevine geri dönmesi için dilekçe verdik. İnşallah geri dönerler aramıza katılır, yine o eski güzel hizmetlerine devam ederler. Bu yanlışlıkların düzelmesini istiyoruz. Hiç saat mefhumu yoktu, saat mefhumu olmadan çalışıyordu. Öğle yemeklerine gitmiyordu. Akşam temizlik işçileri gittikten sonra bile çalıştığını gördüm. Geç saatlere kadar bize hizmet verdiğini gördük."

'KAYMAKAM BİR ŞEY YAPAMAYACAĞINI SÖYLEDİ'

Dilekçeleri veren grubu temsilen 6 kişi de Kaymakam Bekir Yılmaz'la görüştü. Görüşmenin ardından Kemal Turan, şu açıklamayı yaptı:

"Kaymakam Bekir Yılmaz'ı ziyaret edip, konuyu paylaştık. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Demirci ve Ortopedi Uzmanı Başak Coşkun'un KHK ile meslekten men edilmeleri nedeniyle herhangi bir şey yapamayacağını ifade etti. Haklı olarak OHAL şartları nedeniyle de kendisinin mülki amir olarak müdahil olamayacağını ifade etti. Bazı konularda fiilen doktorlarımızın kendisinin dilekçe vermek suretiyle valilikte hakkının aranmasını tavsiye etti. Bunun dışında büyük bir anlayışla bizleri kabul etti. Kendisine teşekkür ediyoruz." (MUĞLA/DHA)