Nagehan Alçı: Ilıcak çok pişman, Gülen'den nefret ediyor

Nagehan Alçı, bugünkü yazısında Nazlı Ilıcak'ın, Gülen cemaatine destek verdiği için pişmanlık duyduğunu aktardı. Ilıcak'ın 73 yaşında olduğunu hatırlatan Alçı, tutuksuz yargılanması gerektiğini savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, FETÖ davasında tutuklu yargılanan Nazlı Ilıcak'ın, Gülen cemaatini savunduğu için pişman olduğunu belirtti. Alçı, Ilıcak'ın tahliye edilmesini umduğunu ifade etti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından açılan "FETÖ'nün medya yapılanması davası"nda Nazlık Ilıcak, Mehmet Altan, Ahmet Altan, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek gibi gazeteci ve yazarlar tutuklanmıştı.

Nagehan Alçı, bugünkü yazısında Nazlı Ilıcak'ın, Gülen cemaatini savunduğunu aktardı. Ilıcak'ın Fetullah Gülen'den nefret ettiğini belirten Alçı, Ilıcak'ın ilerleyen yaşı nedeniyle tahliyesini beklediğini ifade etti. Alçı'nın yazısı şöyle:

"Nazlı Ilıcak’la 2013-2014 döneminde çok program yaptık, Gülenistlerin darbeci bir çete olup olmadığına dair çok kavga ettik. Evet o hep sonuna kadar bu örgütü savundu, Fethullah Gülen’in karanlık yüzünü göremedi. Fakat şimdi çok pişman. Gülen’den nefret ediyor. 1 yılı aşkın süredir cezaevinde ve 73 yaşında. Onun yaşında birçok sanık yaş haddinden tahliye edilip tutuksuz yargılanıyor. Konu Nazlı Ilıcak olduğu zaman istisna yapılmayacağını, salı günkü duruşmada yaşı dikkate alınarak onun da tahliye edileceğini umuyorum..."