Feyzioğlu referanduma karşı çıktı

TBB Başkanı Feyzioğlu, IKBY'nin bağımsızlık referandumuna karşı çıktı. Feyzioğlu, "Komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğünü parçalamayı hedefleyen ve etnik kökene dayandırılmak istenen yeni yapının, başta Kerkük'te olmak üzere, içinden çıkılmaz etnik ve mezhepsel çatışmalara sebebiyet vereceği açıktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetmi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapılacağını açıkladığı bağımsızlık referandumuna karşı çıktı.

Referanduma ilişkin yazılı bir açıklama yapan TBB Başkanı Feyzioğlu, şöyle dedi: "Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapacağını ilan ettiği referandum uluslararası hukuka ve Irak Anayasası'na aykırıdır. Hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğünü parçalamayı hedefleyen ve etnik kökene dayandırılmak istenen yeni yapının, başta Kerkük'te olmak üzere, içinden çıkılmaz etnik ve mezhepsel çatışmalara sebebiyet vereceği açıktır."

'DEVLETİMİZİN HÜKÜMETLERE GÖRE DEĞİŞMEYEN POLİTİKASI VAR'

Feyzioğlu, şöyle devam etti: "Devletimizin, hükümetlere göre değişmeyen temel politikasının, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması olduğunun altını çiziyoruz. Bu çerçevede, referandumun yapılmasının, bölgemizde istikrarı daha da bozacağına, yeni ve büyük uyuşmazlıklara, hatta silahlı çatışmalara zemin hazırlayacağına dair düşünce ve kaygılarımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Aklı selimin galip gelmesini diliyoruz." (DHA)